Održan Edurance u Karting Areni Zagreb

21. prosinac je u Karting Areni Zagreb bio rezerviran za pravu adrenalinsku poslasticu – održan je prvi ovosezonski Endurance, najveće amatersko i timsko karting natjecanje u regiji, koje je nedavno dobilo i međunarodni karakter.

40 vrhunskih vozača amatera i 10 timova dva sata su se neprestano borila za najbolje vrijeme, bez stanke! Atraktivnosti nije nedostajalo, a posebnu pažnju navijača svakako su okupirale zanimljive izmjene vozača u boxu. Pobjedu su odnijeli „Presretači“ koji su cijelo vrijeme dominirali stazom, dok je drugo mjesto osvojila ekipa „Fantastic 4“, a broncu je kući ponijela ekipa „Teletabisi“.

endurance karting arena zagreb

„Atmosfera je bila fantastična, navijači energični, timovi odlični i jedva čekamo drugu utrku“, rekli su organizatori ove zanimljive utrke. Inače, Endurance je natjecanje amaterskog karaktera, a mogućnost prijave imali su svi ljubitelji adrenalina, zaljubljenici u auto moto sportove, iskusni karting amateri te svi oni željni novog iskustva i dobre zabave.

8-endurance

Osim u racing program, Karting Arena Zagreb veliki doprinos daje školovanju mladih vozača i promicanju temeljne kulture vožnje, kako na stazi, tako i u prometu. Pod sloganom “Brzina na stazi, sigurnost u prometu” Karting Arena je samo ove godine školovala više stotina mladih vozača amatera te je upravo zbog toga nagrađena posebnim Priznanjem za doprinos sigurnosti na cestama. Nagrada je dodijeljena gospodinu Zvonku Zemljić u sklopu ovogodišnjeg izbora “Auto godine”, u organizaciji TV Automagazina.

Više informacija možete pronaći na Internet stranici www.karting-arena.com  i Facebooku Karting Arena Zagreb.