Električni Peugeot e-2008 stigao u salone

Foto: Peugeot

O vrlo atraktivnom 2008 pisali smo nakon prezentacije koja se održala u zadnjim tjednima „normalnog“ života.

Kompaktni SUV svakako je jedan od najatraktivnijih u ponudi, u što smo se uvjerili i kada smo ga dobili na test koji ćete uskoro moći pročitati na ovim stranicama. No, ono što je novo je da za par dana u prodaju stiže i treća varijanta motorizacija, nakon benzinaca i dizelaša dolazi nam i električni 2008.

Želeći popularizirati struju kao pogonsku alternativu, Peugeot omogućava pristup novom svijetu senzacija. Pogon je 100% električan pa će vozač uživati u potpunoj tišini i odsustvu vibracija. Novi Peugeot e-2008 nudi jasan pristup novoj mobilnosti uz slobodu kretanja po gradu čak i u zelenim zonama s ograničenim prometom.

Motor snage 100 kW (136 KS) i raspoloživim okretnim momentom 260 Nm dostupnih u svakom trenutku osigurava užitak u vožnji u svim situacijama. Baterija kapaciteta  50 kWh osigurava autonomiju kako bi se doseglo 310 km ovisno o normi  WLTP. Garancija na baterije je 8 godina ili 160 000 km za 70% svog kapaciteta punjenja.

Kako vrsta pogona ne bi utjecala na karakteristike novog SUV Peugeot 2008, baterije su raspoređene ispod podnice. To garantira prostornost i volumen prtljažnika istovjetan termičkim izvedbama. Posebna pozornost stavljena je na dinamičko držanje ceste novog SUV Peugeot 2008, nezaobilazno obilježje marke i koja osigurava dodir s cestom užitak u vožnji usporedan s benzinskim i dizelskim izvedbama.

Kao i kod standardnih izvedbi opremljenih s motorima s unutarnjim izgaranjem, tako i kod e-2008 kupci će moći birati između četiri razine opreme: Active, Allure, GT Line i GT. Cijene kreću od 269.900 kn za „osnovni“ Active, a završavaju s top modelom GT za koji ćete trebati izdvojiti 308.400 kn. Ovo su pune cijene bez eventualnih državnih poticaja za nabavku električnih automobila.