Završen Zagreb Auto Show

Nakon šest dana održavanja, Zagreb Auto Show, najprestižniji salon automobila u srednjoj i jugoistočnoj Europi, zatvorio je svoja vrata.

Zagreb Auto Show zauzeo je sve raspoložive kapacitete Zagrebačkog Velesajma, te se 440 izlagača iz 33 zemalja smjestilo na 70 000 m² u 14 paviljona i na otvoreni prostor.

Predstavljen je 81 brand automobila, motocikala i gospodarskih vozila; 29 automobilskih marki, 35 marki motocikala, 17 marki gospodarskih vozila.

Za vrijeme Zagreb Auto Show-a javnosti je predstavljeno 70 premijera; AUTOMOBILI –  4 svjetske vicepremijere i 34 hrvatske premijere; GOSPODARSKA VOZILA – 4 svjetske premijere, 1 svjetska vicepremijera, 3 europske vicepremijere i 2 hrvatske premijere te MOTOCIKLI/ČETVEROCIKLI – 22 hrvatske premijere.

Važnost projekta prepoznali su Grad Zagreb, Turistička zajednica Grada Zagreba i Zagrebački holding koji su bili aktivno uključeni u njegovu pripremu i realizaciju od samog početka.

Interes građana bio je iznimno velik, a Salon je posjetilo 141.557 posjetitelja.

U svojim izjavama za medije, izlagači su pokazali iznimno zadovoljstvo održavanja Zagreb Auto Showa i posebno istaknuli pozitivan efekt njihovog izlaganja na Salonu.

Većina je ostvarila dobre poslovne kontakte. Bilo je prostora i za njihovu međusobnu komunikaciju te se dogovarala zajednička platforma za rješavanje problema u poslovanju.


Na Auto Moto Forumu koji se održao dan prije početka Zagreb Auto Showa u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, održane su korisne i zanimljive prezentacije, što su mnogi pozdravili te je ideja da se traži okvir suradnje sa njima kao i sa Hrvatskom udrugom poslodavaca, a sve u cilju dinamiziranja poslovanja.

Tijekom ovih dana Zagreb Auto Show bio je središte pozornosti svih domaćih i velikog broja inozemnih medija. Akreditirano je 428 novinara iz Hrvatske i inozemstva.

Zvijezda salona

Prvi put novinari koji su se akreditirali za ovogodišnji Zagreb Auto Show glasali su za najatraktivnija vozila Salona. Najboljima po njihovim glasovima dodijeljena su posebna priznanja u nekoliko kategorija.

1. SUPER STAR – Rimac Concept S

2. FAMILY STAR – Renault Scenic

3. SUV STAR – Audi Q2

4. PREMIUM STAR –  Mercedes-Benz E klasa

5. SPORT STAR – BMW M2

6. MOTOR STAR – Suzuki GSX-R 1000

7. BEST BUY STAR – Suzuki Vitara

8. PROMO STAR – Porsche Croatia

9. BUS STAR – Setra TopClass

10. TRUCK STAR – Iveco Eurocargo

Humano srce Zagreb Auto Show-a

Na humanitarnom koncertu Humano srce Zagreb Auto Show-a sakupljeno je 97.880 kuna za ultrazvučnu sondu za ginekološki pregled koji iznosi 70.000,00 kuna. Iznos će biti darovan Klinici za ginekologiju, KB Sveti Duh.

Svečani defile oldtimera, Harley bikeri 


Zagreb Auto Show sudjelovao je u još jednom humanitarnom događaju, pružajući potporu obilježavanju Ljubičastog dana svečanim defileom oldtimer vozila i bikera od Trga bana Josipa Jelačića do Zagrebačkog velesajma u subotu, a u nedjelju 100-tinjak Harley Davidsona zadivilo je sve posjetitelje Salona svojim dolaskom.

Glavnu nagradu za posjetitelje Zagreb Auto Show-a Volkswagen Up dobio je Domagoj Lovrečić iz Zaprešića. Čestitamo!