U Zagreb stigla nova Serija 3

Foto: BMW

Jučer je u salonu Tomić&Co. na Rooseveltovom trgu održana svečana promocija nove Serije 3, modela koji je vjerojatno najznačajniji u portfelju bavarskog proizvođača.

Sedma generacija „trojke“ najavljuje se već tjednima, a prvi sretni vlasnici već su dobili i ključeve. Nova Serija 3 dulja je 76 mm od svog prethodnika, a za 41 mm povećan je i međuosovinski razmak.

Stoga je po pitanju udobnog smještaja putnika nova „trojka“ sličnija prošloj „petici“, čime se zapravo svrstava u razred poslovnih limuzina. Ipak, ono najvažnije bi trebalo biti kako se vozi, a to još nismo imali prilike isprobati. No, obzirom da su Audi i Mercedes po tom pitanju sustigli BMW sa svojim novim modelima, nova „trojka“ ima zadatak vratiti BMW na vrh svoje kategorije po pitanju Freude am Fahren slogana ili prevedeno – užitka u vožnji, što je BMW-ov slogan već desetljećima.

Bez obzira na veće gabarite, nova Serija 3 je lakša 55 kg od prethodnika i dalje se ponosi 50:50 rasporedom težine, što bi trebalo garantirati dinamiku kakva se i očekuje od najmanjeg klasičnog BMW-a.

Kao dodatak svečanosti i poklon iznenađenja, posjetiteljima je prikazan i novi roadster Z4. Atraktivan dvosjed napravljen je u suradnji s japanskom Toyotom čija je Supra blizanac sa Z4. Tim modelom BMW pokazuje i svoje smjernice po pitanju dizajna budućih modela te se predstavlja kao istinski auto za prave vozačke doživljaje sa ili bez vjetra u kosi.