U Hrvatsku stigla Toyota Aygo X

Foto: Toyota / Tatjana Bukvić

U zagrebačkoj Laubi Toyota je službeno predstavila novi model – Aygo X.

Aygo X je kompaktan automobil koji pršti stavom i energijom. On prkosi normama jer je riječ o crossoveru, ali sa svim odlikama modernog gradskog automobila. Glavne značajke Toyote Aygo X mogu se iščitati iz mota „Ciljaj visoko“: zbog povišene karoserije ovaj model vozača stavlja u istu razinu s gradskim prometom i pruža odličnu preglednost, dok zahvaljujući upečatljivom dizajnu na cestu donosi stav i izdvaja se od ostalih.

Domaća promocija nove zvijezde na gradskim prometnicama nije prošla nezapaženo pa su se na predstavljanju modela Aygo X okupili brojni poslovni partneri i prijatelji Toyote, novinari i zaljubljenici u automobile, ali i neka poznata lica.

Voditeljica eventa bila je poznata glumica i omiljeno lice malih ekrana Sara Stanić, a domaćin druženja direktor tvrtke Toyota Croatia Krešimir Bago koji je okupljenima kroz multimedijsku prezentaciju predstavio glavne značajke i mogućnosti modela Aygo X.

Aygo X je model koji zrači originalnošću. Trunka začina više automobilu je dodana i jedinstvenom paletom boja koje su u Toyoti osmislili i razvili posebno za Aygo X. Riječ je o konceptu četiri boje, od kojih je svaka nadahnuta jednim začinom – pri čemu svaka boja odražava okus i osobnost automobila. Te boje su: kardamom zelena, čili crvena, đumbir bež te borovica plava.

Ova začinska priča inspirirala je i poznatu food blogericu i autoricu kuharice Sanju Mijac koja je na predstavljanje došla sa suprugom Vladimirom. Osim toga, Sanja je potaknuta paletom Aygo X boja osmislila četiri recepta, a u svakom od njih koristi se po jedan začin iz Aygo X palete.

Početna cijena Toyote Aygo X je 99.900 kn uz paket opreme X koji sadrži napredni paket aktivne sigurnosti Toyota Safety Sense, a dodatna pogodnost je i Toyota Relax program koji nudi do 10 godina jamstva.