Toyota Yaris Cross

Tekst: Goran Vrhovec

Hrvatskoj je u utorak i službeno predstavljen Yaris Cross – potpuno novi model koji spaja bogato iskustvo koje Toyota ima u proizvodnji malih gradskih automobila i sportskih terenaca.

Toyota Yaris Cross je razvijena i proizvedena u Europi te prilagođena potrebama europskih kupaca. Riječ je o punokrvnom malom gradskom SUV-u koji spaja najbolje iz oba svijeta: praktičnost i kompaktnost gradskog automobila te robusnost i karakter sportskog terenca.

Yaris Cross je idealan za sve potrebe suvremenog vozača, a prostor i terasa zagrebačkog Grif bara, gdje je održan event, bio je savršen ambijent za dodatno isticanje urbanog karaktera ovog automobila.

Toyota Yaris Cross se odlikuje ključnim osobinama nove generacije popularnog i nagrađivanog Yarisa – vozila koje je osvojilo nagradu Europski automobil 2021. godine te nagradu Hrvatski automobil 2021. godine. Te ključne osobine su: koncept „malen, ali prostran“ kojim se postiže maksimalna prostranost i praktičnost, četvrta generacija hibridnog električnog pogona, najviši standardi sigurnosti uz drugu generaciju sustava Toyota Safety Sense te istinski užitak vožnje (Fun to Drive).

Ove odlike spojene su s naslijeđem Toyota RAV4 modela, prvog pravog SUV automobila na svijetu s kojim je još 1994. godine krenula popularnost sportskih terenaca i koji je do danas prodan u više od deset milijuna primjeraka. Yaris Cross se tako pridružuje i ujedno dopunjuje najveću paletu hibridnih električnih SUV-ova na tržištu, koju nudi upravo Toyota dajući kupcima izvanredan izbor raznih veličina i karakteristika u skladu s njihovim potrebama.

U kraćoj vožnji uvjerili smo se da Yaris Cross odaje dojam puno ozbiljnijeg auta nego što mu to ime kazuje. Izvana nitko ne bi rekao da se radi o Yarisu, već prije o nekom RAV-u 2 ili nečemu sličnom. I dojam u vožnji je isto takav, kvaliteta se osjeti u krutoj karoseriji i dobroj zvučnoj izolaciji. Interijer je isti kao u Yarisu pa za navikavanje nije bilo previše potrebe, no sve ostalo je na osjetno višoj razini.

Početna cijena Yaris Crossa s 1,5 l benzinskim motorom je 139.900 kn uz LUNA paket opreme koji također sadrži napredni i bogati sigurnosni i multimedijski paket te klima uređaj.

Yaris Cross 1,5 l hibridno električno vozilo opremljeno je (automatskim) e-CVT mjenjačem, a dostupan je po cijeni već od 164.900 kn za LUNA paket opreme. Uz užitak u vožnji hibridnog električnog vozila, ono donosi i brojne praktične prednosti kao što su mogućnost više od 50% vremena vožnje na struju (bez potrebe za dodatnim dopunjavanjem na utičnicu), zatim 10 godina jamstva na hibridnu bateriju i do 10 godina jamstva uz Toyota Relax paket.

Povodom predstavljanja Yaris Crossa u Hrvatskoj pripremljena je posebna ponuda uz Toyota financiranje, a sve detalje o ponudi i novoj zvijezdi urbane auto-scene možete saznati na https://www.toyota.hr/new-cars/yaris-cross ili kod ovlaštenih Toyota partnera.