MG HS

Tekst: Goran Vrhovec / Foto: MG

Najugodnije iznenađenje prošle godine na hrvatskom tržištu, marka MG, predstavila je svoj novi SUV pokretan turbo benzinskim motorom, s cijenom koja kreće od 25.900 eura.

Domaće tržište je bogatije za još jedan novi model, a riječ je o kompaktnom SUV modelu MG HS, koji stiže u jedan od najkompetitivnijih segmenata na tržištu uopće. Osim dugog jamstva i više nego fer cijene u današnje vrijeme, HS će se pokušati nametnuti bogatom opremom, modernim motorom i privlačnim izgledom.

HS se idealno uklapa u okvire svoje klase. S duljinom od 4575 mm, širinom od 1876 mm i visinom od 1664 mm, nije prevelik ni premalen, privlačno je dizajniran, a može se voziti na kotačima veličine do 18 inča. Izgledom nije nametljiv, no privlačan je i moderan. U bogatijem paketu opreme svjetla su LED s dinamičnim pokazivačima smjera. Unutrašnjost je također moderno dizajnirana, a donosi 12,3-inčnu digitalnu instrument ploču (osim osnovnog modela) te 10,1-inčni multimedijski zaslon koji dolazi s podrškom za Apple CarPlay i Android Auto uređaje, dok su stražnja sjedala podesiva po nagibu.

Pokreće ga turbo benzinski motor od 162 KS i nudi 250 Nm okretnog momenta, što mu omogućuje maksimalnu brzinu od 190 km/h i ubrzanje od 0 do 100 km/h za 9,9 sekundi. Pogon je uvijek samo na prednje kotače, dok kupci mogu birati između ručnog mjenjača sa 6 brzina ili automatskog mjenjača sa 7 brzina. MG HS serijski dolazi s MG Pilot paketom opreme koji uključuje niz sustava za pomoć u vožnji, uključujući i sustave za zadržavanje vozila unutar trake, sustav za nadzor mrtvog kuta, sustav prepoznavanja znakova, a u kombinaciji s automatskim mjenjačem se nudi i sustav praćenja vozila ispred u gradskim gužvama.

Novi SUV od MG-a dostupan je u tri varijante – ZS, ZS Comfort i ZS Luxury, a cijene kreću od 25.900 eura i serijski donose 17-inčne aluminijske naplatke, parking senzore i kameru, klimu i 10,1-inčni multimedijski zaslon. ZS Comfort starta od 28.200 eura i donosi iGO navigaciju, električno sjedalo vozača i grijanje prednjih sjedala, dodatno zatamnjena stražnja stakla i ostalu opremu, a ovdje se može doplatiti za automatski mjenjač, a to će vas koštati 2.000 eura.