Citroën C5 Aircross

Foto: kojiauto.hr/Citroën

U Zagrebu je prošli tjedan predstavljena perjanica trenutne ponude Citroëna, njihov novi SUV, C5 Aircross.

Predvodnik nove generacije modela ovog francuskog proizvođača koji ove godine obilježava stotu godišnjicu, potpuno je novi model luksuznog SUV-a, ali s klasičnim vrijednostima marke i usklađen s posljednjim Citroën modelima.

Inspiriran očekivanjima kupaca, ima jedinstven i afirmativan karakter te nudi jedinstvenu ponudu personalizacije s 30 kombinacija vanjskog uređenja. Kao predvodnik programa Citroën Advanced Comfort, novi SUV C5 Aircross je najsvestraniji i najudobniji SUV u svom segmentu. Opremljen ovjesom s progresivnim hidrauličnim graničnicima i sjedalima Advanced Comfort, predlaže novo iskustvo u vozilu tipičnom za Citroën.

Ima jedinstvenu modularnost s tri individualna, klizna i preklopiva sjedala te najvećim prtljažnikom u svojoj klasi, od 580 pa sve do 720 ovisno o poziciji zadnjeg reda sjedala. Moderan i high-tech, nudi 20 sustava za pomoć u vožnji uključujući Highway Driver Assist, sustav za autonomnu vožnju 2. razine, Grip Control s funkcijom Hill Assist Descent za odlazak izvan utabanih staza, kao i šest tehnologija za povezivost, uključujući bežično punjenje pametnog telefona. Proizveden je u francuskoj tvornici La Janais u Rennesu i bit će prvo vozilo Citroën koje će imati izvedbu Plug-In Hybrid (PHEV) tijekom 2020.

Novi SUV C5 Aircross kreće na hrvatsko tržište od ožujka 2019. s tri razine opremljenosti: Live, Feel i Shine. Pokreću ga učinkoviti Euro 6.2 benzinski i dizelski motori od 130 KS do 180 KS, a nudi i novi automatski mjenjač EAT8. Početna cijena benzinske izvedbe novog SUV Citroën C5 Aircross Live PureTech 130 S&S BVM6 iznosi 179.900 kn, a dizelska izvedba  novog SUV Citroën C5 Aircross Live BlueHDi 130 S&S BVM6 iznosi 195.900 kn.

Poklon svim kupcima je produženo jamstvo od 5 godina/100.000 km, a fizičke osobe i male tvrtke na poklon dobivaju i policu automobilske odgovornosti te kasko bon od 500 kn. Također, pravne osobe uz Citroën Finaciranje Plus na poklon dobivaju ugovor o kompletnom održavanju 5 godina/100 000 km bez dodatnih troškova.