Villa d’Este Style po prvi put otvoren za javnost

Foto: Villa D'Este Style

Na ovogodišnjem, 6. po redu ekskluzivnom okupljanju predivnih modela automobila, po prvi puta  mogla je uživati i šira javnost. Znalci, ali i znatiželjnici tako su imali prilike na obali jezera Como u gradiću Cernobbiu uživati u pogledu na neke od najvrjednijih i najrjeđih modela s naglaskom na Alfa Romeo.

Ni manje ni više nego čak tri super rijetke Alfe Romeo 6C 2500SS bile su tamo. Jedna od njih u vlasništvu je Hotela Villa d’Este od 2011. otkada se nalazi u njihovoj kolekciji umjetničkih djela. Kroz godine pružali smo priliku vlasnicima ovog revolucionarnog modela jedinstvenu priliku da se nađu, izmijene iskustva i dive se automobilima drugih vlasnika. – riječi su Giuseppea Fontane, potpredsjednika Grupe Villa d’Este.

Alfa VilladEste_Style_2017_03 Otvaranje Villa d’Este za javnost i dijeljenje ljepote ovih dragulja na kotačima koji predstavljaju vrhunske dosege mehaničkog i karoserističkog majstorstva donijelo nam je izuzetne povratne informacije od entuzijasta i svih ostalih što je vrlo pohvalno i laskajuće – izjavio je pritom Danilo Zuchetti, generalni direktor Villa d’Este.

Alfa VilladEste_Style_2017_02

Osim primjerka u vlasništvu Villa d’Este, na događanju su bila još dva predivna modela iz dvogodišnje produkcije 1950./1951. 6C 2500SS Villa d’Este pobjednik je posljednjeg Villa d’Este Gold Cup-a održanog 1949. godine i poznata je po svom izgledu, djelu karoserista milanskog Touringa. Taj je model označio prekretnicu u povijesti automobilskog dizajna iz Italije kreiranjem filozofije laganih karoserija elegantnih linija.

Alfa VilladEste_Style_2017_01

Na Piazzi Risorgimento još su bili i Alfa Romeo RLSS iz 1925. te 6C 2500SS Cabriolet s Pininfarininom karoserijom. Osim navedenih, u suradnji s FCA Heritage i Muzejem Alfa Romea iz Aresea stigao je još jedan vrlo poseban izložak – Alfa Romeo G.P. Type 158 ili Alfetta, prvi pobjednik svjetskog prvenstva Formule 1 iz 1950. koji je prvi naslov osvojio u rukama Nina Farine.

Alfa VilladEste_Style_2017_04

Kraljica svjetskih staza vladala je neprikosnoveno od 1938. i predstavlja samo srce koje je kucalo u Portbellu, Milanskoj tvornici Alfi iz tog vremena. Kako bi označili ovaj poseban događaj, Alfa Romeo doveo je i dva aktualna modela, Giuliu Quadrifoglio 550 i potpuno novi Stelvio kojim Alfa Romeo debitira u kategoriji SUV vozila.