Toyota zazelenila budućnost

Toyota je u petak 07.07.2017. u sklopu projekta „Jedan hibrid jedno stablo“ zazelenila dvorišta 3 objekta dječjeg vrtića Jarun.

Dvadesetak sadnica koje su na festivalu Design District Zagreb tvorile Toyota pop-up šumu, našle su svoj trajni dom u dječjem vrtiću Jarun, a o njima će se dalje brinuti djeca, zaposlenici i roditelji.

Foto: Marija Gašparović

Prilikom sadnje, ravnateljica dječjeg vrtića gđa. Snježana Vusić-Kodvanj uručila je Toyoti zahvalnicu i sliku koju su na temu očuvanja okoliša nacrtala djeca dječjeg vrtića Jarun.

DDZ-Toyota-DVJarun-Sadnice-7jul-MirnaPibernik-41

Ravnateljica gđa. Vusić-Kodvanj poručila je slijedeće: „Koristim priliku da čestitam Toyotinom istraživačkom i dizajnerskom timu koji svojim tehnološkim dostignućima utječe na razvoj svijesti o potrebi očuvanja okoliša a također želim čestitati i kupcima Toyotinih hibridnih vozila na pametnom odabiru. Zahvaljujem se također i Design Districtu Zagreb što su nas zajedno s Toyotom Croatia uvrstili u ovu vrijednu akciju. Naravno, ne manje važno je istaknuti da sukladno nacionalnom kurikulumu i kurikulumu vrtića, mi u dječjem vrtiću Jarun realiziramo zadaće odgoja za održivi razvoj. Današnjom akcijom, Toyota Croatia i organizatori Design District Zagreb postajete dio tog odgojnog procesa. „

DDZ-Toyota-DVJarun-Sadnice-7jul-MirnaPibernik-68

DDZ-Toyota-DVJarun-Sadnice-7jul-MirnaPibernik-94

Direktor Toyota Croatia g. Krešimir Bago istaknuo je slijedeće: „Toyota ove godine slavi 20 godina od predstavljanja prvog hibridnog vozila. Zazeleniti dječje vrtiće za nas je najljepši način obilježavanja ovog rođendana. Svaki kupac Toyota hibridnog vozila postaje članom naše velike Toyota obitelji koja brine o svom okolišu upravo kroz projekt „Jedan hibrid jedno stablo.“