Toyota Yaris proglašena Europskim automobilom godine 2021.

Foto: Toyota

Odabirom žirija koji sačinjava 59 automobilskih novinara iz 22 europske države, četvrta generacija Yarisa primila je ovu nagradu 21 godinu nakon što je inovativna prva generacija proglašena Europskim automobilom godine 2000., što je bilo prvi put za Toyotu.

Ceremonija dodjele Europskog automobila godine 2021. održana je u Palexpu – uobičajenom mjestu održavanja međunarodnog salona automobila u Ženevi.

Žiri je pohvalio Yarisovu hibridnu tehnologiju zbog mirne vožnje, male emisije i pristupačne cijene – što objašnjava zašto preko 80% kupaca Yarisa odabire hibridni pogonski sklop. Yaris je, isto tako, primio pohvale za dizajn, dinamičke performanse i vrhunsku sigurnost.

Povrh toga, žiri Europskog automobila godine posebno je pohvalio Toyotin uspjeh u buđenju strasti za snažnim malim automobilima širom Europe, predstavljanjem GR Yarisa.

Matt Harrison, izvršni potpredsjednik Toyota Motor Europe, komentirao je: Ovo je velika čast za Toyotu i želio bih zahvaliti žiriju na priznanju. Iskoristio bih ovu priliku i odao priznanje našim razvojnim timovima u Europi i Japanu. Ovo je najbolji Yaris ikad, i baš kao što je bila namjera Akio Toyode, već stavlja osmijeh na lice naših kupaca.

Nagrada Europski automobil godine za 2021. dodjeljuje se svega nekoliko dana nakon što je Yaris proglašen najprodavanijim automobilom u Europi, po prvi put, što je jasan znak da se europski kupci slažu sa žirijem Europskog automobila godine!