Touring Superleggera na izložbi u Villa D’Este

Foto: Touring Superleggera

Jedna od najpoznatijih karoserijskih radionica, Touring Superleggera iz Milana slavi svoju 90 godišnjicu postojanja. Za tu veliku obljetnicu prikazali su prvi od sedam ručno rađenih primjeraka Disco Volante Spydera na netom održanom Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2016.

Baziran na mehanici Alfa Romea 8C Competizione, Disco Volante Spyder spaja tradicionalnu vještinu karoserista u ručnoj obradi aluminija s panelima od ugljičnih vlakana.

Stil, prepoznatljivost i naslijeđe riječi su kojima opisujemo dva dobro znana pojma iz automobilske povijesti –  Concorso d’Eleganza Villa d’Este i Touring Superleggera. Oba pojma zauvijek su neraskidivo međusobno povezana jer je milanska manufaktura u prošlosti često koristila privilegiju da pokaže svoja djela na Concorsu. „Koje bi bilo bolje mjesto da proslavimo 90. godišnjicu? Concorso je u našem DNK još tamo od 1931. godine i uzbuđeni smo što se opet natječemo za najbolji dizajn ovdje“ – riječi su Piera Mancardija, CEO-a Touring Superleggere.


Disco Volante Spyder je verzija bez krova već poznatog dvosjeda baziranog na Alfi 8C Competizione i pravi je primjer automobilske visoke mode. Ovo je prvi model bez krova nakon dosta vremena za Touring i predstavlja naznake budućih dizajnerskih rješenja koje će krasiti sljedeće modele iz ove manufakture.

Spyder je inspiriran Alfom C52 iz 1952. godine koji je tada bio iznimno futuristički i naznačio je skoro osvajanje svemirskih prostranstava. Kao i kod svih dosadašnjih modela, posebna pažnja je posvećena bezvremenskom dizajnu koji će uvijek biti lijep i aktualan.

Interijer je napravljen u suradnji s tvrtkom Connoly koja se specijalizirala za najfiniju kožu u automobilima, a s kojom Touring surađuje od 1927. godine. Prepoznatljiva aroma tako obrađene kože samo je dodatni bonus u interijeru ovog dragulja.