Mercedes-Benz CLA Coupé 200d AMG Line

Tekst: Goran Vrhovec / Foto: Zrinka Maček

Stariji vozači dobro se sjećaju nekadašnje palete modela Mercedes-Benza, E, S, SL i G. Kada se pojavio 190 kao Baby Benz bila je to senzacija, ali i početak približavanja Mercedesa mlađim kupcima jer je prosječna starost kupca tada bila 56 godina. U usporedbi s BMW-om (Audi tada nije mogao u istu rečenicu s ovom dvojicom) to je bila razlika od nekih 20 godina pa su se u Stuttgartu zamislili kako privući mlađu klijentelu.

Krenulo je dakle sa 190-kom, da bi kasnije od nje nastala C-klasa, zatim SUV-ovi pa A-klasa s prednjim pogonom i da dalje ne nabrajamo… Danas ima toliko modela Mercedesa da i njihovi djelatnici vjerojatno ne znaju nabrojati sve što dolazi iz njihovih tvornica.

Na bazi A-klase, dakle s prednjim pogonom nastao je i CLA. Prva generacija izašla je prije sedam godina i požnjela dobar uspjeh u Europi. Vrlo primamljivog izgleda djelovala je puno ozbiljnije i atraktivnije od A klase kao i monovolumena B-klase. Predstavljala je ulaz u ozbiljnije vode trokrake zvijezde. Da je CLA orijentiran na lifestyle, a ne na neku veliku praktičnost pokazao je i prelijepi CLA Shooting Break koji je bio karavan više po dizajnu nego po prtljažniku, ali to nije ni bitno.

Tako je prošle godine sletio i CLA druge generacije. Dotjeran u detaljima dizajna izvana, a još više iznutra sada nudi i najnoviji MBUX sustav komunikacije i upravljanja funkcijama druge generacije koji se pomalo približava umjetnoj inteligenciji. Već i to govori kojoj je publici novi CLA namijenjen. Milenijalci koji su odrasli uz touch screen ekrane, koji ne skidaju slušalice iz ušiju, a žele svojim autom pokazati ukus i određeni status kao i najnovijim iPhoneom pravi su kupci kojima se Mercedes obraća.

Uz AMG Line paket (doplata 22.568 kn) koji dodatno snižava karoseriju, daje odlična sportska sjedala i još bolji sportski volan u Nappa koži, CLA izgleda osjetno moćnije nego što zapravo jest. Kad smo već kod interijera, recimo da novi Mercedesi po tom pitanju stvarno djeluju nedodirljivo pa ako prevladate strah (da, ne biste vjerovali, ima ljudi koji se ne osjećaju ugodno okruženi tabletima) i ovladate svim brojnim funkcijama i mogućnostima kojima CLA raspolaže, onda ćete početi uživati i u uređenju kabine. A ona je zaista prelijepa. Od kontrastnih crno-srebrnih detalja, preko perfektnog ambijentalnog osvjetljenja činjenica je da će CLA impresionirati sve koji sjednu u njega.

Iako 150 KS u kombinaciji s odličnim automatskim mjenjačem s dvije spojke daju više nego zadovoljavajuće performanse (do stotke stiže za 8.3 sekunde, a pojurit će sve do 226 km/h), činjenica je da od ovakvog eksterijera i značke AMG ni ne očekujete ništa manje od toga. Mjenjač s osam stupnjeva prijenosa uvijek odgovara na svaki zahtjev vozača i pronalazi idealan stupanj prijenosa. Osobno smo mišljenja da je sve preko tih osam brzina više pokazna vježba i međusobno nadmetanje proizvođača nego realni benefit za vozača i auto, jer se mjenjači u tom slučaju često zbune i ne znaju zapravo odabrati idealan prijenos za tu situaciju. Ručica mjenjača nalazi se iza volana u američkom stilu i ona je jedna od rijetkih zamjerki. Ne odnosi se to samo na CLA, već na sve njihove modele koji imaju tu mjenjač. Ručica jednostavno djeluje prekrhko za tako važan sklop kojim često morat rukovati brzo (prilikom parkiranja u gradu recimo, kada morate par puta prebaciti u hod za naprijed pa natrag).

AMG line kao što smo rekli donosi i sportski spuštenu karoseriju i 19“ kotače. Vožnja zavojima stvarno je užitak, jer osim što sportski volan sjajno sjedi u rukama daje i dojam pravog sportskog auta. U tim smo slučajevima poželjeli potentniji motor ispod poklopca, no zato nam se CLA odužio stvarno niskom potrošnjom od svega 6,7 litre u gradu. Ako malo pazite na otvorenoj cesti bez problema se možete približiti brojki od 5 litara, što je obzirom na sve zaista primjeran podatak. Odlična aerodinamika osim što osigurava nisku potrošnju jamac je i tihe vožnje pri visokim brzinama, stoga se CLA na autocesti osjeća kao riba u vodi.

Brzi zavoji nakon Brezničkog Huma na putu prema Varaždinu najbolje pokazuju koliko su današnji auti zapravo sigurni i sposobni jer čak ni izražene dilatacije na vijaduktima ne mogu izbaciti CLA iz zadane putanje. U sportskom modu cijeli auto se stvrdne, no i bez njega možete se voziti dovoljno sportski uz manje stresa. Najbolje je tada prebaciti mjenjač u manualni mod i birati stupnjeve ručicama iza volana.

Bez obzira na nisku karoseriju i sportski AMG paket, udobnost vožnje nije bitnije narušena ni velikim kotačima, no čak ni oni nisu bili dovoljni da podignu prednji spojler dovoljno visoko da ne zapnemo prilikom penjanja na neke povišene parkinge. Doista treba dosta opreza da ne bi došlo do skupih oštećenja. Možda bi za naše ceste preporučili standardnu izvedbu koja je primjerenija našim prilikama, ali ako želite atraktivnost, onda nema razmišljanja, jer AMG line paket doista nudi puno za uložen novac.

Srce možda vuče prema jačim izvedbama, no realno gledano ove performanse uz skromnu potrošnju zapravo su idealna kombinacija. I s ovim motorom bit ćete svugdje puno prebrzi na naših cestama, svako pretjecanje obavit ćete brzo i sigurno, a usput će vam svi biti zavidni. Pa ako tako gledate, onda ni 377.505 kn koliko košta testirani model ne djeluju pretjerano.

Za: izgled, bogata oprema, prelijepi interijer, snažan i štedljiv motor
Protiv: spuštena karoserija možda je malo preniska za naše ceste