Mercedes-Benz B 180 d

Tekst: Goran Vrhovec /Photo: Zrinka Maček

U pravoj navali SUV modela svih veličina, pa i iz istog koncerna, pravo je čudo da još uopće postoje monovolumeni. Iako su SUV i crossoveri preuzeli ogroman dio tržišta i nezaustavljivo dalje rastu, postoje određena tržišta gdje su monovolumeni i dalje traženi. A kako se Mercedes-Benz ne želi odreći kolača u nijednom segmentu, posebno u onom u kojem su već imali svoje dobro prihvaćene predstavnike, logično je da lansiraju nove modele takvih automobila.

Iako pri spomenu monovolumena rijetki doživljavaju ushit, mora se reći da su Mercedesovi dizajneri dobro obavili posao. Osim što je prepoznatljiva obiteljska pripadnost, B-klasa je dobila i iznimno aerodinamičnu karoseriju.

Otpor zraka Cd je svega 0.24, čime je zagarantirana tiha vožnja pri višim brzinama i minimalizirana potrošnja. Iako se radi o obiteljskom automobilu, pozamašni kotači pa čak i oni od 19 inča ne djeluju preveliko. Kako bi se ipak napravila distinkcija u odnosu na A-klasu recimo, dobro je znati da se u B-klasi sjedi čak 90 mm više, što je inače jedan od glavnih razloga popularnosti prodajnih aduta svih SUV-ova i crossovera. Naime, posebno vozačice vole povišenu poziciju radi bolje preglednosti i osjećaja sigurnosti u vožnji. Monovolumeni već svojim samim oblikom i velikim staklenim površinama garantiraju dobru preglednost.

Davno su zaboravljeni oni problemi s prvom A-klasom koja se prevrtala na los-testu, prošlo je puno godina i sistemi kontrole stabilnosti su dosegli takve razine da je stvarno moguće dobrano nategnuti zakone fizike. I već spomenuti kotači većih dimenzija sa širokim gumama jedan su od čimbenika dobre stabilnosti i primjernih vozačkih svojstava. Kada se u to doda i sportski „štih“ u  interijeru koji stvarno izlazi iz prosjeka klase, jasno je da B-klasa više nije namijenjena samo za dnevne zadaće odlaska do vrtića pa na posao i natrag, već da će i tata i mama uživati u vožnji.

Foto: Mercedes-Benz

Odlično profiliran volan, sjedala u kojima se stvarno osjećate odlično i koja drže tijelo čak i ako se malo zanesete u vožnji, te cjelokupni dojam kabine uvijek će vas podsjetiti zašto ste izdvojili novac baš za Mercedes. Moramo spomenuti ambijentalno osvjetljenje koje u kombinaciji sa srebrnim detaljima ventilacije zaista podižu dojam unutra, ne za jednu već dvije ili tri klase.

Foto: Mercedes-Benz

Na testu smo imali početni dizelski model B 180d. Radi se o dobro znanom 1,5-litrenom agregatu koji smo upoznali u brojnim „malim“ Mercedesima, ali još i više u skoro svim Renaultovim modelima iz kojih je i stigao na rad u Njemačku. Ima 116 KS, što ne djeluje kao posebno moćno, ali u vožnji zahvaljujući okretnom momentu od 260 Nm koji je dostupan već od 1750 okretaja, nudi živost dostatnu za sve zadatke. Posebno iznenađuje volja i sposobnost držanja visoke brzine na autocesti pa tako bez ikakvih problema možete održavati 160 km/h bez ikakvih stresova.

Dio temperamenta B-klasa treba svakako zahvaliti odličnom 7 DCT automatskom mjenjaču koji znalački koristi područje okretaja gdje motor daje sve najbolje od sebe. 10.7 sekundi do stotke zadovoljit će sve osim trkača, a 200 km/h najviše brzine učiniti vas više nego kompetentnim na svim autocestama Europe. Kada ne istražujete krajnje mogućnosti ovjesa koje su zaista visoke, onda će vam uzvratiti zaista minimalnom potrošnjom. Nama je na testu prosjek uglavnom gradske vožnje bio 6,3 litre. Na otvorenoj cesti uz sportski mod vožnje to se smanjilo za litru, bez obzira što smo svjesno bili prebrzi, no lakoća kojom se testni model vozio jednostavno nam nije dao razloga za smanjenje tempa. Ako pak vozite po propisima lokalnim cestama, bez problema ćete stići do brojke koja počinje s 4.

A sada malo i o MBUX sustavu kojim su opremljeni svi novi Mercedesi (neki već i drugom generacijom). Riječ je o sustavu komunikacije sa svojim automobilom zbog kojeg korisnik može glasovnim naredbama upravljati raznim sustavima u autu. Primjerice, ako kažete da vam je hladno, da se automatski podigne temperatura na klima uređaju, da vas navigacija odvede na traženo mjesto, da poglasnite ili stišate muziku u autu (koja je u našem slučaju dolazila iz fantastičnog Burmester sustava koji toplo preporučamo ako vam glazba nešto predstavlja u životu) itd. Uz to sve navedeno, putem smartphonea možete doznati kakvo je stanje vašeg automobila i kad niste u njemu, od temperature, preko stanja goriva u rezervoaru i sl. Uglavnom, radi se o sustavu s kojim će brojne funkcije postati dostupnije i bez skidanja pogleda s ceste.

Jedino što nas zanima je koliko vremena bi neki stariji vozač koji se još ne snalazi ni sa smartphoneom trebao da se upozna s bezbrojnim funkcijama koje B-klasa nudi, od konfiguracije instrumentne ploče pa nadalje. Ali, vrijeme ne čeka nikoga, a povezivost na sve načine traži se svakim danom sve više. U novom CLA već se kočoperi MBUX druge generacije koji komunikaciju s automobilom diže na potpuno novu razinu pa od njega možete usmeno zatražiti da vas odvede u tajvanski restoran. Ako vas to podsjeća na nešto, ne griješite, nama je odmah na pamet pao HAL-9000…

Sve što smo naveli pokazuje što zapravo znači pravi premium auto, bez obzira na segment. Nažalost, to se uvijek očituje i u cijeni koja je za testirani model 367.358 kn. Istina, to je s više od 84.000 kn dodatne opreme, i to PRIJE obračuna PDV-a i trošarina, što znači da ovako motorizirana B- klasa može biti vaša već od 231.040 kn pa naviše.

Za: dizajn izvana, a posebno iznutra, dobra vozna svojstva, mjenjač, ekonomičan motor, praktičnost

Protiv: brojni sustavi mogu zbuniti nenavikle na toliko tehnologije u autu