SUV C5 Aircross Hybrid stigao u Hrvatsku

Foto: Citroën

Citroën C5 Aircross Hybrid novi je SUV u klasi ë-Confort i krenuo je u pohod na tržište električnih vozila. Na hrvatskom tržištu prodaja kreće od 15. listopada 2020.

Iako se već dokazao kao uzor u pogledu udobnosti zahvaljujući novim ovjesima s progresivnim hidrauličkim graničnicima, sjedalima Advanced Comfort i 20 tehnoloških rješenja za pomoć u vožnji, SUV C5 Aircross ovom izvedbom s punjivim hibridnim motorom zakoračuje u novu fazu u programu Citroën Advanced Comfort.

U svakodnevnoj upotrebi može se voziti isključivo na električni pogon (50 km dometa), ali i bezbrižno na duljim putovanjima zahvaljujući benzinskom motoru. Kao i u svim modelima pokretanim strujom, tako i u novom C5 Aircross Hybridu vožnja u električnom načinu rada odvija se u potpunom miru, u ugodnom interijeru, bez trzaja i bez vibracija. No neće samo štedljivci doći na svoje, jer on nudi i uzbudljive performanse koje garantira kombinacija benzinskog motora PureTech od 180 KS, električnog motora snage 80 kW i pravog automatskog mjenjača ë-EAT8, čime se postiže sveukupna snaga od 225 KS i 320 Nm okretnog momenta koji je uvijek dostupan.

Sve navedeno trebalo bi garantirati vrlo dobre vozne karakteristike. Naravno, tu je i dobro opremljeno, intuitivno i ugodno okruženje, koje uključuje automatsko upravljanje načinima vožnje, jednostavno punjenje i portal specijaliziranih internetskih usluga.

Novi C5 Aircross Hybrid odlikuje se modularnošću koja je mjerilo u klasi te je zbog toga najsvestranije vozilo u svom segmentu: 3 stražnja klizna zasebna sjedala koja se mogu podešavati po nagibu i sklopiti, a obujam prtljažnika je najbolji u klasi.

Zahvaljujući dometu od 50 km u električnom načinu rada, emisiji CO2 od 39 g/km i potrošnji od 1,7 l / 100 km prema ciklusu WLTP, novi SUV C5 Aircross Hybrid predstavlja novu etapu u energetskoj tranziciji marke Citroën zbog svog punjivog hibridnog motora koji ujedinjuje tehnologiju i konkurentne troškove upotrebe.  Proizvodi se u Francuskoj u tvornici Rennes – La Janais.