Subaru Forester E-Boxer „Najbolji u klasi“

Foto: Euro NCAP

Iz Subaru Europa stigla je vijest da je novi Forester E-Boxer proglašen najboljim u svojoj klasi (Small Off-road/MPV) po EuroNCAP testiranjima.

To je druga Best in Class nagrada za Subaru nakon što su se njome okitili XV i Impreza 2017. godine u kategoriji obiteljskog automobila.

Novi Forester E-Boxer dobio je maksimalnih pet zvjezdica uz izvanredne ocjene u sva četiri segmenta ocjenjivanja: sigurnost odraslih, sigurnost djece, sigurnost drugih ranjivih sudionika u prometu i za sigurnosne sustave. Valja još napomenuti da je u kategoriji sigurnosti djece Forester dobio najvišu ocjenu ikada u svojoj klasi. To bi roditeljima trebalo biti itekako važno prilikom odabira novog auta za obitelj.

Globalno novi je Forester pete generacije ovjenčan brojnim nagradama pa je tako i po japanskom sustavu ocjenjivanja sigurnosti novih automobila JNCAP osvojio prvo mjesto za sigurnost u sudaru, kao i najbolji rezultat ASV+++ po JNCAP ocjenjivanju sigurnosnih preventivnih svojstava. Nagrada Grand Prix JNCAP-a o sigurnosti u sudaru druga je takva nagrada za Subaru, također nakon XV-a i Impreze iz 2017.