Stigao novi Renault Megané

U Hrvatsku je stigao jedan od najznačajnijih noviteta za 2016. godinu – novi Renault Megané

Četvrta generacija Renaultovog kompakta predstavlja po svemu značajan odmak od dosadašnjih modela i bit će pravo osvježenje u kompaktnoj kategoriji. Borba u ovom segmentu je nemilosrdna i svaki od konkurenata je sam po sebi odličan, pa tako ni Renault nema pravo ni na najmanju grešku.

Osim onoga što se vidi na prvi pogled, tu su i sustav 4Control čime je Megané u verzijama GT prvi u klasi ponudio to rješenje upravljanja i na stražnjoj osovini, za maksimalno preciznu i dinamičnu vožnju. Tu veliku ulogu igra i ovjes koji je nastao u radionicama Renault Sporta. Za one pak koji uživaju u gadgetima tu je i RLink 2 nadzorni sustav svih elemenata automobila, kao i sustav povezivanja, zatim Multi Sense sustav pomoću kojeg se može personalizirati vozački doživljaj, a u ponudi je i head up display.

Motori u ponudi su od 90 do 205 KS (dok se ne pojave R.S. modeli). Ono što je važno spomenuti je da je sada prostranost u kabini bitno poboljšana, kao i materijali i završna obrada. Posebna je pažnja posvećena izolaciji buke s ceste pa je tako novi Megané postao prava mala limuzina koja ni na duljim putovanjima neće umarati putnike.

Uskoro ćemo imati prilike isprobati novi Megané i na testu pa ćemo moći donijeti i vlastiti sud o četvrtoj inkarnaciji Renaultovog kompakta. Do tada još samo spomenimo cijene… Od benzinskih verzija, osnovni model Life Energy TCe od 100 KS kreće od 119.900 kuna koji u serijskoj opremi nudi LED dnevna svijetla, ručni klima uređaj, HSA – pomoć za kretanje na uzbrdici, el. podesive i grijane vanjske retrovizore s LED pokazivačima smjera, tempomat, šest zračnih jastuka, 16“ čelične naplatke Florida, radio s Bluetooth-om, USB i AUX ulazom, tonirana stakla itd.

Na vrhu trenutne ponude je model GT 205 EDC od 205 KS i automatskim mjenjačem s dvije spojke za koji treba izdvojiti 216.900 kn.
Dizelske inačice kreću s cijenom od 129.900 kn za Life Energy dCi od 90 KS pa sve do 184.900 kn koliko ćete izdvojiti za Bose Energy dCi od 110 KS i automatskim mjenjačem (EDC). U ponudi su motori od 90 do 130 KS.

Novi Megané dostupan je sa šest paketa opreme (Life, Zen, Intens, Bose, GT line i GT) te 11 boja, od čega je posebna metalik Plava Iron moguća samo za GT i GT line.

Prodaja u Hrvatskoj počinje 22. veljače.