Stigao novi Jeep Wrangler

Foto: Jeep

Tjedan dana nakon lansiranja novog modela Jeep Renegade, na hrvatsko tržište je stigao i potpuno novi Jeep Wrangler.

Neprikosnoveni prvak „off-road” vožnje i jedinstveno vozilo za svakodnevne gradske avanture, nova generacija ikonskog modela Jeep  Wrangler jamči izvrsne razine udobnosti i izvanrednu dinamiku vožnje.

Novi Wrangler jedinstveno je vozilo koje će upisati novo poglavlje u legendarnu povijest marke Jeep, a njegova je priča započela 1941.
Ikonski Jeep Wrangler ciljano je u potpunosti redizajniran, dok je istodobno ostao vjeran sebi s legendarnim „off-road” sposobnostima, autentičnim stilom marke Jeep i tehnološki naprednim značajkama.

Rezultat je najsposobniji Wrangler ikad zahvaljujući tehničkim sadržajima bez premca koji, ovisno o razini opreme, uključuju dva napredna sustava pogona na sva četiri kotača (Command-Track i Rock-Trac), električne blokade prednje i stražnje osovine (Tru-Loc), blokadu diferencijala s ograničenim proklizavanjem (Trac-Loc) i elektronički sustav odvajanja prednje stabilizacijske šipke.

Unutrašnjost novog modela Jeep Wrangler kombinacija je autentičnog stila, svestranosti, funkcionalnosti i intuitivnih značajki, dok je putnički prostor još elegantniji i udobniji zahvaljujući upotrebi visokokvalitetnih materijala i ukrasnih detalja. Premijerno na potpuno novom modelu Jeep Wrangler, potisni gumb za pokretanje motora s vodonepropusnom zaštitom nalazi se na dohvat ruke vozaču.

Presvlake sjedala od tkanine ili kože imaju poseban naglašen prošiv, a sjedala sada imaju prilagodljivo povišenje i lumbalni oslonac. Dostupne opcije za veću udobnost uključuju grijana prednja sjedala i grijano kolo upravljača.
Jedna od jedinstvenih značajki modela Wrangler jest i unutrašnjost koja je u potpunosti periva, kao i zaštitni gumeni pokrov zaslona Infotainment sustava koji omogućuje bezbrižno čišćenje bez prodora vode.

Novi pogonski sklopovi za sve nove modele Jeep Wrangler

Proizvodni program motora za Wrangler poboljšan je uvođenjem dvaju novih motora – 2,2-litreni MultiJet II turbo dizelski motor i 2,0-litreni benzinski motor s turbopunjačem i četiri cilindra u redu. Njima se pridružuje i 3,6-litreni Penstar, poboljšan za novi Wrangler. Sve opcije motora za model Wrangler dolaze u kombinaciji s automatskim mjenjačem s osam brzina, što je potpuna novost za taj model.

Novi 2,2-litreni turbodizelski motor MultiJet II: s drugom generacijom tehnologije MultiJet novi i učinkovit 2,2-litreni dizelski motor ima četiri ventila po cilindru, dvije bregaste osovine s pogonom na remen iznad glave motora (DOHC), sustav ubrizgavanja Common Rail (sa zajedničkom rampom) od 2000 bara, elektromagnetske brizgaljke i turbopunjač promjenjive geometrije (VGT).

U kombinaciji s novim automatskim mjenjačem s osam brzina, 2,2-litreni turbodizelski motor ima 200 konjskih snaga pri 3500 o/min i okretni moment od 450 Nm pri 2000 o/min.

Četvrta generacija modela Jeep Wrangler dolazi u tri različite razine opreme: Sport, Sahara i Rubicon – svaka dostupna u izvedbi s dvoja ili četvera vrata, kao i potpuno novi paket opreme Overland, ekskluzivno za model Sahara koji donosi ekskluzivne značajke za još ekskluzivniji izgled.

Svaki Wrangler nosi oznaku „Trail Rated” koja je dokaz njegovih legendarnih 4×4 sposobnosti.

Jeep u ponudi ima ukupno pet modela (Renegade, Compass, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee), a nakon novog Renegadea sada je tu i Wrangler, dok za 7 dana očekujemo dolazak  novog Cherokee-ja. Obzirom da je Compass u ponudi od kraja 2017. godine, gotovo cijela paleta marke Jeep je sada obnovljena.
Podsjetimo, Jeep u Hrvatskoj nudi 5-godišnje jamstvo, s 120.000 km.