Sigurna ljetna vožnja uz novu Nokian tehnologiju

SUV vozila ubrzano postaju vozila izbora avanturista, ali i svakodnevnog urbanog prometa te sportskih entuzijasta na otvorenom. Kombinacija teških vozila i grubih terena ili nemilosrdnih gradskih prometnica s oštećenjima, rubnjacima, uspornicima boljeg ili lošijeg stanja stavljaju pred gume izuzetno teške zahtjeve.

Kako bi se zadovoljilo sve te uvjete NokianTyres  je razvio potpuno novu tehnologiju, nazvanu Aramid Sidewall Technology. Ona koristi ekstremno snažna vlakna Aramida u bočnim stranicama gume koja ih čine gotovo neuništivima. Ova tehnologija čuva od sada nadalje sve premimum modele SUV guma u Nokianovom portfelju a od ove godine osim na SUV modele proširit će se i na laka komercijalna vozila, kombije i kampere.

Zahvaljujući Aramid Sidewall Tehnologiji Nokianova nova serija ljetnih guma za SUV i komercijalna vozila nude maksimalnu izdržljivost, naprednu sigurnost i ekstremnu trajnost. Aramidna vlakna koja koristimo u proizvodnji tih guma ojačava bočne stranice guma što im omogućava veću izdržljivost na udarce, rezove od oštrog kamenja, udarnih rupa i izdignutih rubnjaka koji inače vrlo lako probuše gumu. Isti se materijal koristi u svemirskoj i avio industriji, riječi su g. Martina Dražika Produktnog menadžera Nokiana za srednju Europu.

Nokian Line SUV gume za različita SUV vozila nude dinamične karakteristike u vožnji uz istovremenu udobnost i odlično držanje ceste u mokrim uvjetima za male i srednje SUV-ove. Guma je izvanredno izdržljiva i zadržava te odlične performanse kroz velik broj prijeđenih kilometara. Uz to nudi i nisku potrošnju i robusnost zahvaljujući spomenutoj Aramid Sidewall tehnologiji.

Nokian zLine SUV guma precizna je u vožnji i odlično drži prilikom sportske vožnje povećavajući na taj način zadovoljstvo same vožnje. Ima odlična svojstva na mokroj podlozi i drugim ekstremnim uvjetima. Njene bočne stranice ojačane su Aramidnim vlaknima što garantira izuzetna svojstva čak i ako su u pitanju najveći SUV modeli.

Za prave entuzijaste razvijena je jedinstvena Nokian Rockproof guma za koju ni najekstremnija off-road vožnja po najzahtjevnijim terenima ne predstavlja nikakav problem. Dugotrajnost i izvanserijska izdržljivost osigurani su ne samo Aramid Sidewall tehnologijom, već i posebnim profilom za efikasno izbacivanje kamenčića iz gume te komponentama korištenim u proizvodnji ove gume.