Shell vodeći svjetski dobavljač maziva

Foto: Shell / Promo

Kompanija Shell već 11 godina za redom proglašena je za najvećeg dobavljača maziva na svijetu i na taj način obilježila je ulazak u drugo desetljeće neosporivog liderstva u svijetu maziva!

Rezultate posljednjeg istraživanja objavila je agencija Kline & company u petnaestom izdanju “Global Lubricants Industry: Market Analysis and Assessment: 2016-2026 report”.

Shell zauzima vodeću poziciju na svjetskom tržištu maziva s udjelom od 11% i u tom smislu prodaje  gotovo 5 milijardi litara gotovih proizvoda, a prodaja je ravnomjerno raspoređena između maziva namijenjenih za osobna vozila, gospodarska vozila i industrijska maziva.

Izvršni potpredsjednik Shell kompanije, Huibert Vigeveno izjavio je:  Shell maziva su na snažnom putu uspona na mnogim tržištima na kojima Shell posluje. Ulažemo znatna sredstva u portfelj proizvoda i usluga kao i u razvijanje distributivnog lanca.

Nastavljamo se razvijati kako bismo zadovoljili mnoge zahtjeve i izazove brzog poslovnog okruženja, istovremeno, zadržavajući fokus na razvijanju stvarnih partnerstva i na razvijanju rješenja koja su u što većoj mjeri prilagođena potrebama kupaca. Priznanje koje smo dobili od agencije Kline & Company potvrđuje da smo na dobrom putu i svjedoči o posvećenosti naših 9.000 zaposlenika koji pružaju izvrsna rješenja raznovrsnim kupcima iz različitih gospodarskih grana.

GTL tehnologija

Inovativne tehnologije i razvoj sastavni su dio svakog Shell proizvoda. GTL tehnologija (Gas to Liquid) nastala je kao rezultat istraživanja i razvoja u koje Shell, na globalnom nivou, svake godine uloži preko 1,3 milijarde dolara.

Još 1983. godine Shell je pokrenuo pilot projekt u Amsterdamu, a 2011. je u novoj rafineriji u Kataru započela serijska proizvodnja goriva i ulja iz prirodnog plina. Prednost GTL ulja u odnosu na ulja dobivena konvencionalnim postupkom su mnogobrojne, a industrijski standardi su premašeni i po nekoliko puta što predstavlja svojevrsnu revoluciju u proizvodnji maziva.

U Hrvatskoj Shell plasira svoje proizvode preko tvrtke Orbico koja je jedini ovlašteni makro distributer za Shell maziva!

Sve novosti možete pratiti putem Orbico Shell Hrvatska Facebook stranice te njihovog službenog Youtube kanala.