SHELL PurePlus tehnologija

Promo

Zbog svoje inovativnosti, značajnih ulaganja u istraživanja i razvoj, te globalne prisutnosti i snažnog branda vrijednog skoro 30 milijardi dolara Shell je već devet godina globalni dobavljač maziva br.1.

Shell je tehnološki lider koji ulaže u istraživanja 1.3 milijarde dolara, s preko 30 rafinerija i kemijskih postrojenja. Dugogodišnji istraživački napori su urodili plodom i doveli do revolucije u proizvodnji motornih ulja – vrhunske Shell PurePlus tehnologije.

Tvrtka Orbico je jedini ovlašteni uvoznik i makrodistributer Shell maziva u Republici Hrvatskoj i kao jedan od najvećih partnera Shell Lubricantsa, prvi je Shellov makrodistributer u Europi i drugi po veličini. Sva maziva kupljena od Orbica i Orbicovih ovlaštenih partnera dolaze na hrvatsko tržište direktno iz tvornice po najvišim standardima distribucije te na taj način garantira  plasiranje originalnih proizvoda vrhunske kvalitete.

Revolucija u proizvodnji motornih ulja

Shell PurePlus tehnologija predstavlja revoluciju u proizvodnji motornih ulja koja je omogućila da se prirodni plin pretvori u iznimno kvalitetno i jedinstveno sintetičko bazno ulje.

Shell

Shell PurePlus tehnologija je potpuno nova sintetička tehnologija, brojnim patentima zaštićen inovativni proces koji pretvara prirodni plin (metan) u kristalno čisto bazno ulje u kojem se ne nalaze primjese koje se mogu pronaći u sirovoj nafti. U čisto bazno ulje dodaju se aditivi najnaprednije Shellove tehnologije „Active Cleansing Technology“ kako bi se proizvelo motorno ulje koje osigurava superiornu čistoću i zaštitu za današnje motore – zaštitu koja nadilazi zahtjeve današnje industrije i održava kritične dijelove motora čistim.

Shell Helix Ultra motorna ulja formulirana su na bazi te jedinstvene Shell PurePlus tehnologije, koja u usporedbi s tradicionalnom grupom II i III baznih ulja osigurava poboljšanu viskoznost, zaštitu protiv trošenja dijelova motora ,smanjeno trenje i smanjenu volatilnost (isparavanje). Shell PurePlus tehnologijom razvijena su najbolja ulja za najnovije motore putničkih vozila te je postignuta čistoća motora koja nije bila moguća s postojećim grupama baznih ulja.

Shell PurePlus

SHELL helix ultra motorna ulja

Jedinstvena kombinacija inovativne Shell PurePlus tehnologije i dokazane Active Cleansing tehnologije čini Shell Helix Ultra motorna ulja jedinim motornim uljima na svijetu koja osiguravaju gotovo tvorničku čistoću motora Vašeg vozila.

 Testovi provedeni u nezavisnim laboratorijima za industrijske standarde, poput Sequence VG testa naslaga (uz korištenje ulja gradacije 0W-40) pokazali su da Shell Helix Ultra proizvodi s baznim uljem proizvedenim na temelju Shell PurePlus tehnologije uglavnom nadilaze zahtjeve industrije i proizvođača motora.  Shell Helix motorna ulja imaju poboljšanu viskoznost, nižu volatilnost i bolju oksidacijsku stabilnost što sve dovodi do smanjenja potrošnje ulja, bolje učinkovitosti tijekom cijelog intervala izmjene ulja i poboljšane čistoće klipnih prstenova te ujedno i do smanjivanja trošenja motora vozila. Bolje čišćenje klipnih prstenova također produljuje trajnost motora tj. smanjuje trošenje motora zbog smanjenja kontakta između klipova motora i košuljica cilindra.

Bazna ulja proizvedena pomoću Shell PurePlus tehnologije imaju bolju odnosno nižu volatilnost koja je ključna za smanjenje potrošnje ulja. Konkretno, Shellova PurePlus bazna ulja imaju 1-2% bolju volatilnost u odnosu na grupu III baznih ulja. Bolja im je i viskoznost na niskim temperaturama (od -25 do -40 stupnjeva celzija). Poboljšana oksidacijska stabilnost omogućuje viskoznu stabilnost što znači bolju učinkovitost tijekom cijelog intervala izmjene ulja te manju potrošnju goriva. Uz dodatak aditiva ova bazna ulja osiguravaju bolju čistoću klipnih prstenova.

shell_pureplus

Shell-ovo motorno ulje čisto kao suza – revolucionarna Shell PurePlus tehnologija

Revolucionarnom tehnologijom Shell bazno ulje dobija se ne iz nafte, već iz prirodnog plina, kao najčistijeg fosilnog goriva.

Shell je investirao u vodeću tehnologiju kojom se prirodni plin prerađuje u bazno ulje koje se koristi za novi Shell Helix Ultra asortiman proizvoda. Jedinstvena Shell PurePlus tehnologija omogućava da proizvodi osiguraju još veću razinu čistoće i zaštite. Naš najnoviji proces pretvara prirodni plin u kristalno čisto bazno ulje u kojem se ne nalaze primjese koje se mogu pronaći u sirovoj nafti.

U upravo tu čistu bazu dodaju se najnapredniji aditivi naše vlastite Active Cleansing tehnologije kako bi se proizvelo motorno ulje koje osigurava superiornu čistoću i zaštitu za današnje motore – zaštitu koja nadilazi zahtjeve današnje industrije i održava kritične dijelove motora čistim. Uz baštinu Shell Helix motornog ulja i kao pioniri u aktivnoj tehnologiji čišćenja, vjerujemo da je ovo značajan korak naprijed u održavanju čistoće motora te da je osigurana osnova za sljedeću generaciju motornih ulja stvorenu da štiti motore sada i u budućnosti.

shell_pureplus

Shell Helix Ultra

Konkurentnost, inovativnost i vodstvo su tri riječi koje opisuju Shell, diljem svijeta poznatu energetsku kompaniju. Shellov cilj je biti najkonkurentnija i najinovativnija energetska kompanija na svijetu, a upravo se taj cilj najbolje ogleda u naprednoj PurePlus tehnologiji. Shell PurePlus tehnologija kompleksni je proces koji koristi modificiranu Fisher-Tropich sintezu kako bi se od prirodnog plina dobili tekući ugljikovodici. Tim procesom dobiva se kristalno čisto bazno ulje bez ikakvih onečišćenja koja se mogu pronaći u sirovoj nafti. U takvo bazno ulje dodaju se aditivi Shellove jedinstvene Active Cleansing tehnologije čime nastaje motorno ulje koje suvremenim motorima pruža superiornu čistoću i zaštitu koja nadilazi industrijske standarde i održava kritične dijelove motora čistima.

Pogledajte zanimljiv video o Shell PurePlus tehnologiji:

Kod slijedeće izmjene razmislite koje ulje stavljate u svoj ponos na četiri kotača.