#ROCKFUELED: Jeep pokreće originalan mrežni glazbeni projekt

Foto: Jeep

Marka Jeep pokrenula je svoj dosada najuzbudljiviji glazbeni projekt – jedinstvenu i nekonvencionalnu platformu na kojoj će nastupiti neki od najperspektivnijih mladih europskih sastava u vozilu Jeep Compass Limited.

Izvorni projekt #ROCKFUELED emitirat će se na svim društvenim mrežama marke, a članovi udruge vlasnika Jeep Owners Group (JOG) moći će glasovati za najbolju izvedbu. Jedan od sastava imat će priliku nastupiti uživo na pozornici pred obožavateljima marke Jeep na iznimno popularnom događanju Camp Jeep 2018 – najvećem događaju udruge vlasnika modela vozila Jeep – koji se održava na stazi Red Bull Ring u Austriji između 13. i 15. srpnja.

#ROCKFUELED objedinjuje šest perspektivnih mladih sastava iz svake od država koju će Rolling Stonesi posjetiti na svojoj rasprodanoj turneji po stadionima – Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačka, Francuska, Poljska i Češka Republika.Svaki će sastav izvesti originalnu pjesmu u kompaktnom SUV vozilu marke Jeep vozeći ulicama Londona – grada u kojem su osnovani Rolling Stonesi – a izvedbe će se jednom tjedno prikazivati na društvenim mrežama marke Jeep.

Pokrenut u partnerstvu s kanalom Noisey – dijelom mreže Vice – jedinstveni projekt #ROCKFUELED osmišljen je kako bi se dočarao avanturistički, svevremenski i doista međunarodni duh marke Jeep i pokazalo koliko je marka odana rock glazbi, uz jasno pokazivanje korisnički prilagodljive mogućnosti povezivanja, naprednih zaštitnih tehnologija i upadljivog modernog dizajna modela Compass.

UK Slydigs – sastav potekao iz očaja i trenutaka kada te samo glazba može izvući. Puni su života koji isijava iz svakog akorda koji odsviraju i otpjevaju. Pjesme koje imaju težinu neovisno o tome odakle dolazite i kojoj društvenoj klasi pripadate.

Od ostalih sastava nastupit će indie rock Free Money koji zajedno žive, vole i dišu u istočnom Londonu, dolaze s namjerom da nametnu svoj odmetnički, upadljiv šarm svakom na dometu uha ili oka. Treći po redu je garage rock sastav Odd Couple iz Njemačke čiji se članovi jako zabavljaju dok rasturaju na svojim instrumentima. Midnight Revolution, dream pop/psychadellic rock sastav iz Francuske sljedeći je perspektivni sastav koji će ući na svirku u vozilo Jeep Compass.

U okviru projekta nastupit će i Manon Meurt iz Češke. Premda su tek u začecima već su odradili turneju Europom i sprijateljili se s američkom legendom punka Garrettom Klahnom, pjevačem sastava Texas Is The Reason, s kojim su svirali kao prateći sastav. I na kraju dolazi L.Stadt  iz Poljske, sastav osnovan u Łódźu 2003.  koji je nastupao na većim festivalima u Poljskoj i inozemstvu, uključujući koncerte na festivalu Open’er Festiva, PKO BP London u Wembley Areni te SXSW u SAD-u.