Renault Trezor-najljepši konceptni automobil

Foto: Renault

Na 32. Međunarodnom festivalu automobila koji se održava u Hôtel des Invalides u Parizu, Renault Trezor ponio je titulu najljepšeg konceptnog automobila 2016.

Renault Trezor potpuno je električni GT automobil koji utjelovljuje obilježja dizajna i tehnologije koji će se ubrzo naći u Renaultovim nadolazećim modelima. Lauren van den Acker, viši potpredsjednik iz odjela za dizajn u Renaultu pritom je izjavio – Zahvaljujem žiriju na ovoj nagradi koja nas motivira da nastavimo razvijati svoju strategiju dizajna. Snažne, senzualne linije Trezora pružaju uvid u dizajn i tehnologije koji će se naći u našim nadolazećim modelima. On također predstavlja i početak novog ciklusa Renaultovih konceptnih automobila.

Žiri je nagradu odlučio dodijeliti Trezoru zbog iznimne ljepote, senzualnosti i elegancije kojima odiše, rekao je Rémi Depoix, predsjednik Međunarodnog festivala automobila. On je sve što konceptni automobil treba biti i ponajprije nas je osvojio kohezijom dizajna i pozornošću posvećenoj detaljima. Ovo je prekrasan primjer kreativnosti koji će, nadamo se, nadahnuti Renaultove buduće serijske modele.

 Renault-Trezor_Concept_nagrada_2

Nagovještaj dizajna budućih Renaulta

Linije Renaulta Trezor tople su, senzualne i profinjene, a njegov upečatljivi prednji kraj krase prepoznatljiva Renaultova svjetla u obliku slova C. U pogledu dizajna Renaultovi budući modeli nadahnuće će crpsti iz DNK-a modela Trezor pa će njihove linije biti sve fluidnije i zrelije.

Dizajn unutrašnjosti za to vrijeme naglasak stavlja na užitak u vožnji. Odlikuje se velikim dodirnim zaslonom koji obujmljuje vozača i tako pojačava dojam kokpita. To prilagodljivo povezano sučelje savršen je kontrast toplim, prestižnim materijalima kao što su drvo i koža. Unutrašnjosti budućih Renaultovih modela inspiraciju će pronaći u ovim sve profinjenijim trendovima dizajna i povezanih tehnologija.