Renault Megane R.S. Trophy Kup okuplja vozače

Foto: AK Star Racing

Kada smo u srpnju na Grobniku najavili novo i zasigurno najatraktivnije natjecanje istovjetnih automobila na ovim prostorima – Renault Megane R.S.Trophy Kup, organizator AK Star Racing i njegov predsjednik Aleksandar Rajkov zainteresiranim su vozačima prikazali auto kojim će se ovo natjecanje voziti.

Kao što je već poznato, riječ je o najjačoj izvedbi Renaultovog Meganea od 300 KS, no ono što se tada nije znalo je koliki će interes novi Kup pobuditi kod vozača. S obzirom da je u Hrvatskoj za sada samo jedan Trophy, do njega je izuzetno teško doći pa se ovim putem zahvaljujemo i gospođi Marini Jelinek iz odjela za odnose s javnošću Renault Hrvatska koja nam je omogućila da ga pokažemo svim zainteresiranima.

Stoga je zadnji lijepi dan iskorišten da se Trophy ponovno predstavi potencijalnim budućim vozačima koji još nisu bili upoznati s vozilom i novim Kupom.

Na stazi „Rauš“ u Novom Marofu, Megane R.S. Trophy imalo je prilike vidjeti i isprobati desetak novih vozača, od kojih su neki samo za ovu priliku izašli iz vozačke „mirovine“, poput Dine Mađarića i Siniše Košutića. Imena su to dobro nam znana iz domaćih, ali i stranih prvenstava pa čak i Porsche Supercupa, a koja bi svojim uključivanjem zasigurno podigla ovo natjecanje na potpuno drugu razinu.

A tu su još i Nenad Kolman, Denis Nišević, Tomislav Sajko, Ivan Pokos, Filip Magdić, Branimir i Tomislav Radić, Christian Palokaj, Danijel Šimunović i Šime Miletić. Osim hrvatskih vozača, u kupu će voziti i srpski, makedonski, crnogorski te vozači iz Bosne i Hercegovine.

Prva vozila stižu idući mjesec i odmah po isporuci idu na doradu, odnosno montiranje sigurnosne opreme kako bi spremna dočekala novinarsku konferenciju početkom prosinca na kojoj će Kup biti i službeno predstavljen.