Renault Megane osvojio Zlatni volan

Foto: Renault

Renault Megane osvojio je nagradu Zlatni volan (Goldene Lenkrad) za 2016. u kategoriji malih i kompaktnih automobila.

„Iznimno smo zadovoljni što je novi Megane osvojio nagradu Zlatni volan,” izjavio je Stefan Müller, direktor poslovanja društva Renault S.A.S. na službenom predstavljanju u Berlinu, u Njemačkoj. „Renaultova je trenutačna ponuda najmlađa u Europi, a novi Megane temelj je naše proizvodne ofenzive. Naši su se modeli pokazali iznimno popularnima zahvaljujući ne samo elegantnom i emotivnom dizajnu, nego i brojnim inovacijama koje nude. Nagrada Zlatni volan vrlo je poželjno međunarodno priznanje koje na izvrstan način promiče naš rad i dokazuje da je novi Megane hit na tržištima.”

zlatni-volan_stefan-mueller_chief-performance-officer-groupe-renault

O dodjeli nagrada Zlatni volan odlučuju čitatelji 21 europskog automobilskog časopisa zajedno sa žirijem stručnjaka iz auto industrije koji imaju priliku testirati vozila kako bi lakše donijeli ocjenu. Megane četvrte generacije posebno je pohvaljen zbog dinamičkog dizajna i jedinstvenog spoja tehnologija koje se uglavnom nalaze u višim segmentima.

Nagrade Zlatni volan dodjeljuju se od 1976., a Renault se sa svojih 11 trofeja ističe kao jedan od najuspješnijih dobitnika. Među Renaultove modele koji su posljednjih godina nagrađeni Zlatnim volanom spadaju Scenic (2009.) i Clio četvrte generacije (2012.).

zlatni-volan_renault_megane_2016

Istodobno je Renault Megane osvojio i nagradu za „Najbolji obiteljski automobil” u natjecanju za škotski automobil godine, dok je nagradu za „Najbolji crossover” ponio Renault Kadjar koji je posebne pohvale dobio za svoj profinjeni dizajn, udobnost i prostranost unutrašnjosti.

zlatni-volan_renault_kadjar_2016

„Zahvaljujući velikom broju dojmljivih novih modela, Renault ponovno ima snažnu prisutnost u Škotskoj,” izjavio je Stephen Park, predsjednik škotskog udruženja automobilističkih novinara. „U segmentu crossovera konkurencija je bila vrlo jaka, ali Renault Kadjar snažan je u brojnim područjima. Vizualno je poseban, dobro opremljen na svim razinama i savršenih dimenzija kako bi se mogao suočiti sa svime što se obično očekuje od automobila u toj kategoriji.”