Rekordna prodaja BMW grupe

Nakon najbolja prva tri tromjesečja ikad u prodajnoj povijesti kompanije, listopad je bio još jedan mjesec za obaranje rekorda po isporukama vozila BMW grupe. Ukupna prodaja vozila marki BMW, MINI i Rolls-Royce iznosila je 191.651 za taj mjesec, što predstavlja porast od 4,0% u odnosu na isti period lani. Za prvih deset mjeseci godine, ukupna prodaja vozila grupe BMW porasla je za 7,1%  (1.836.464).

Ian Robertson,
Naša prodaja nastavlja sa stabilnim rastom na svim svjetskim tržištima, unatoč stalnim nesigurnostima u nekim od regija“ rekao je Ian Robertson, član upravnog odbora odjela za prodaju i marketing BMW grupe. “I u konkurentskom okruženju, prodaja naših BMW X modela, koji stvaraju trendove, pokazuje osobito dobar rast, što se odnosi i na novi BMW X1, za kojim postoji iznimno visoka potražnja. Kupci posvuda u svijetu vrlo pozitivno reagiraju na novi BMW serije 7, koji je također tek stigao u salone, zbog čeka očekujemo dodatan vjetar u leđa kako se primičemo kraju godine.“ dodao je.
Prodaja vozila marke BMW porasla je za 6,3% u listopadu, s ukupno 164 915 vozila prodanih kupcima tijekom mjesec dana. Isporuka je u prvih deset mjeseci ove godine porasla za 5,8% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, s ukupno 1 560 697 prodanih vozila marke BMW.
I prodaja vozila marke MINI nastavlja rasti kad se sagleda usporedno s prošlom godinom, pri čemu je kupcima u prvih deset mjeseci ukupno isporučeno 272 819 vozila, što odgovara povećanju od 15,4%.