Prvi pogled na zapanjujući novi Opel Experimental

Foto: Opel/Stellantis

Nakon što je nedavno otkriveno da će se nadolazeći konceptni automobil zvati Opel Experimental, njemački je brand sada ponudio primamljiv uvid u projektnu studiju otkrivši prve slike vozila.

Fotografije otkrivaju ekstremnu preciznost i veliku pažnju za detalje modela Opel Experimental, koji će pokazati budućnost Opelova branda svojom više tehničkom i ekstremnijom interpretacijom filozofije odvažnog i besprijekornog dizajna.

Opel Experimental označava početak novog poglavlja za naš brand. Osmišljen je kako bi pružio opipljivu viziju smjera u kojem se Opelov brand kreće. Pratite nas jer ćemo uskoro otkriti nove detalje, izjavio je glavni i izvršni direktor Opela Florian Huettl.

Jedna od najupadljivijih značajki koje se mogu vidjeti na slikama daljnji je razvoj Opel Kompasa, vodećeg elementa Opelove filozofije dizajna. Novi osvijetljeni znak munje sigurno se smjestio u središte kompasa u novoj verziji Opel Vizora, karakterističnog prednjeg lica branda i čvorišta tehnologije. Okružen je produljenim karakterističnim krilnim osvjetljenjem na vodoravnoj osi, dok osvijetljeni središnji nabor pojačava dramatičan učinak. Prepoznatljiva grafika crvenog svjetla na usklađenoj površini karoserije bez nepotrebnih zatvorenih linija sugerira ponavljanje kompasa na stražnjem dijelu modela Opel Experimental.

Aerodinamička učinkovitost dugo je bila zaštitni znak Opelovih osobnih automobila, a konstrukcija upečatljivih kotača koja podsjeća na lopatice propelera naznačuje da će i Opel Experimental dijeliti te karakteristike. Futuristička obilježja nastavljaju se i u unutrašnjosti profiliranom strukturom sjedala koja nagovještava uštedu resursa i održivi pristup ergonomskim sjedalima koja su tipična za Opel.

Opel Experimental proslavit će svoju svjetsku premijeru na ovogodišnjem sajmu IAA Mobility u Münchenu (5. – 10. rujna 2023.)