Prva Auto@2030 Adria konvencija autoindustrije

Auto@2030 Adria konvencija autoindustrije održat će se po prvi puta 17. lipnja u Zagrebu kao kombinirani događaj uživo u City Plazi i putem Zooma.

Organizator konvencije Swiss School of Business and Management Geneva (SSBM) ima za cilj usporediti situaciju razvijenih europskih automobilskih tržišta s našom regijom i prikazati na koji način će se transformirati poslovanje automobilima.

Auto industrija u zadnjih nekoliko godina prolazi kroz tektonske promjene zbog promjena očekivanja kupaca, elektrifikacije i povezivanje vozila, te mobilnosti što rezultira konsolidacijom proizvođača automobila i mreže trgovaca, mijenjanjem poslovnih modela i alternativnim modelima prodaje s izravnim pristupom kupcima. Raduje me mogućnost razmjene iskustava s kolegama svih automobilskih marki. Autoindustrija će se dolaskom električnih vozila i digitalizacijom u sljedećih nekoliko godina promijeniti više nego u zadnjih stotinu, naglasio je Damir Gavran, idejni začetnik konvencije u suradnji sa SSBM-om.

Teme o kojima će se govoriti su: ključni automobilski mega trendovi, zašto 2/3 norveških kupaca bira elektrificirana vozila, prodaja pretplate za električna vozila s primjerom iz Velike Britanije, kako se mijenja poslovni model trgovaca automobila, trendovi, zakonodavstvo, infrastruktura, državne subvencije te poslovni model budućnosti – digitalna prodaja, financiranje i osiguranje automobila.

Na konvenciji ćete moći čuti europske lidere auto industrije, analitičare te predstavnike gotovo svih automobilskih marki u našoj regiji. U skladu s epidemiološkim mjerama očekuje se da će dio govornika i uzvanika biti prisutan u dvorani zagrebačke City Plaze, dok će se strani govornici i veći dio publike pridružiti virtualno. Između ostalih, govorit će: dr. Christian Richter – globalni direktor za auto industriju u Googleu, Rui Ferreira – komercijalni direktor „britanskog Netflixa“ za električna vozila onto,  Nick White i Patrick Fuller – predstavnici najveće europske platforme za digitalnu auto analitiku Sophus3, Sepi Arani – medijski i komercijalni direktor najveće britanske online platforme za prodaju vozila carwow, Filip Brkljača – Hrvatski Telekom i predstavnik Odbora za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Američke gospodarske komore, Hrvoje Prpić, predsjednik Udruge vozača električnih automobila „Strujni krug“, te predstavnik Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Pridružite će im se i predstavnici kompanija koje su implementirale u Hrvatskoj inovativna digitalna rješenja za autoindustriju poput Addiko Bank s virtualnom poslovnicom i Croatia osiguranja s potpuno digitalnim ugovaranjem osiguranja za automobile Laqo.

Konvencija je namijenjena proizvođačima automobila, uvoznicima i trgovcima, bankama, leasing i rent a car kompanijama, osiguravajućim društvima, te brojnim zaljubljenicima auto industrije. “Jako smo sretni da će se održati jedan ovakav automobilistički događaj na kojem ćemo moći razgovarati o budućnosti automobilske industrije u Hrvatskoj i regiji, ali i čuti najbolje svjetske prakse od vrhunskih stranih stručnjaka”, zaključio je Tomislav Miletić, generalni direktor za marke Peugeot, Citroën, DS Automobiles Hrvatska u Emil Freyu.

Više informacija potražite na web stranici SSBM-a: www.ssbm.ch/auto2030