Promocija monografije „Naš Autoklub“

Foto: Autoklub INA Delta

U petak se u prekrasnoj Palači Dverce održala promocija knjige „Naš Autoklub“, autora i urednika Berislava Čegelja, predsjednika AK INA Delta Zagreb. Ovo je knjiga o bogatoj povijesti Kluba kao podstrek mladima za budućnost, ispisana na 330 stranica s preko 700 fotografija.

Uvodna riječ pripala je gospođi Anki Špiljak, prvoj predsjednici i počasnoj predsjednici Kluba. Zahvalila se svima na dolasku i želji da sudjeluju u svečanosti kojom promoviramo klupsku monografiju, prikazujući pedesetogodišnju povijest uspješnog djelovanja kluba.

Svečanosti je nazočio i Gradonačelnik grada Zagreba g. Milan Bandić, koji je „Deltašima“ uputio nekoliko riječi podrške i čestitki te uručio visoko priznanje „Medalju Grada Zagreba“ za pedesetgodišnjicu rada Auto klubu INA Delta Zagreb i predsjedniku Kluba Berislavu Čegelju.

Predgovor u knjizi pisali su Mario Dragun koji je dugi niz godina bio vezan uz oktanski sport, suosnivač je više časopisa te radijskih i televizijskih emisija o auto sportu te Nada Matasović, aktivna vozačica i pobjednica ženskih relija i vožnji spretnosti.

Pročitana je bila i recenzija knjige koju je napisao mr. sc. Mijo Ivurek, hrvatski novinar i publicista, jedan od prvih novinara koji je u Ininim glasilima pisao o auto sportu.

Berislav Čegelj zahvalio se svima na dolasku, rekao je par riječi kako je monografija nastala, tko je sve sudjelovao u njezinom stvaranju i na koji način se sakupljao materijal za knjigu. Zahvalio se i medijima koji već godinama prate i objavljuju o klupskim aktivnostima i mnogobrojnim automobilističkim utrkama. Posebni pozdrav ipak je uputio mnogim vrijednim članovima kluba, od veterana iz 1966. godine do mladih snaga današnjih dana koji nastavljaju tamo gdje su veterani započeli.

Uz 50 godina djelovanja Autokluba INA Delta od 1966. do 2016. godine o bogatoj automobilističkoj povijesti kluba u knjizi je posebno obrađen niz podataka vezan za 65.obljetnicu auto moto djelatnosti unutar hrvatske naftne kompanije. Podijeljena u nekoliko povijesnih cjelina kroz 333 stranice, dokumentima i isječcima iz novina prezentira uspjehe brojnih sportaša, sportašica, sportskih djelatnika, kao i manifestacija od najnižeg do europskog ranga.

Na kraju su se sudionici okupljeni na domjenku uz ugodno druženje i listanje monografije prisjećali  na trenutke iz prošlosti. Svi su naravno htjeli i posvetu u knjigu. Sreli su se članovi koji se već dugo nisu vidjeli. Bio je to lijepi kraj večeri u prekrasnoj Palači Dverce.