Program Zagreb Auto Show-a

Foto: ZV

Danas je na Zagrebačkom velesajmu održana press konferencija povodom predstojećeg Zagreb Auto Show-a.

Najposjećeniji i najatraktivniji sajam Zagrebačkog velesajma otvara svoja vrata od 10. do 15. travnja 2018. godine. Salon je član prestižne OICA obitelji svjetskih autosalona, što mu omogućava privilegiju prezentiranja premijernih vozila.

Zagreb Auto Show projekt je od posebnog gospodarskog i društvenog značaja i kao takav uživa punu potporu Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića.

Obzirom da je održavanje ovog salona od iznimnog značenja za gospodarstvo Grada, ali i Republike Hrvatske, uživa apsolutnu potporu Grada i mene kao gradonačelnika. Mogu se zahvaliti svima koji su ugrađeni u ovaj projekt. Zagreb Auto Show je od neprocjenjive važnosti za gospodarstvo, turizam i ugostiteljstvo Grada Zagreba. Stoga, pozivam naše građane i drage goste da posjete Zagrebački velesajam i ovogodišnji Auto Show kako bi dali podršku izlagačima kao i domaćim proizvođačima vezanima za auto industriju te tako potaknuli daljnji razvoj ove, za sve nas izuzetno važne gospodarske grane., istaknuo je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Grad Zagreb uistinu živi s nama Zagreb Auto Show pa tako zajedno s našim izlagačima, njih 463 iz 34 zemlje, svim sponzorima i partnerima uključenim u njegovu pripremu, dajemo i ove godine najbolje od sebe. Salon će zauzeti sve raspoložive smještajne kapacitete, ukupno 70.000 m2 izložbene površine raspoređene u 14 paviljona i na otvorenom prostoru. Od ukupno prisutnih 85 brandova automobila, motocikala i gospodarskih vozila imamo 133 premijere i ponovno ukupno najbogatiji prateći program ikada., rekla je dr.sc. Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma.

Uspješna poslovna suradnja s Inom kao generalnim sponzorom Zagreb Auto Showa nastavljena je i za ovogodišnje izdanje Salona.

Obraćajući se prisutnima, direktorica Korporativnih komunikacija Ine Marina Burazer je naglasila: Ponosni smo što ćemo ponovno, kao najveća hrvatska naftna kompanija generalnim sponzorstvom podržati ovaj međunarodno priznati automobilistički događaj od posebnog društvenog značaja. Obzirom na dinamičnost naftne i auto industrije te sve složenije globalno tržište, i INA će nastaviti pratiti trendove i razvoj novih tehnologija, s ciljem kontinuiranog unaprjeđenja svojih proizvoda i usluga. I ove godine pripremili smo brojne zanimljive aktivnosti u sklopu svog izložbenog prostora u paviljonu 8 za sve ljubitelje automobila kojih će sigurno biti rekordan broj.

Ivo Ivančević, predsjednik Udruženja trgovine motornim vozilima pri HGK istaknuo je kako je Zagreba Auto Show bio veličanstven i prije dvije godine, a vjeruje da ove godine ide još i dalje. Količina premijera je rekordna, a Zagreb Auto Show je show auto branše u Hrvatskoj, rekao je.

ZAGREB AUTO SHOW

Međunarodni salon automobila, motocikala, gospodarskih vozila i prateće industrije

Objavljuje Zagreb Auto Show u 26. ožujka 2018

Posjetitelje očekuje čak 133 premijera, od kojih će svjetsku vicepremijeru doživjeti Mercedes-Benz C-klase. Od europskih vicepremijera bit će izloženi Mercedes-Benz A-klasa i CLS te Volkswagen Touareg. Od hrvatskih premijera izdvojit ćemo novi Peugeot 508 koji je mamio poglede na ženevskom salonu, Renault Megane R.S., Ford Ecosport, Mitsubishi Eclipse Cross, Subaru Outback, Hyundai i30 Fastback i KONA EV, Toyotu Land Cruiser, Citroen C4 Cactus i Berlingo te 8 novih BMW modela.

ŠEST DANA ZABAVE I ADRENALINA

Pored reprezentativnog izlagačkog segmenta, pripremili smo nikad veći i zabavniji stručni i show program.

Po prvi put donose adrenalinska događanja na 3 poligona:

  1. Enduro natjecanje – Otvoreni prostor sjeverno od paviljona 6
  2. Poligon automodelara – Otvoreni prostor kod ulaza ISTOK 2
  3. Brzi žestoki – Otvoreni prostor kod paviljona 11

ENDURO NATJECANJE / Otvoreni prostor sjeverno od paviljona 6

Po prvi puta na Zagreb Auto Showu održat će se motociklističko natjecanje na sportskim motorima koje se sastoji od više različitih prepreka (drvo, kamen, voda itd). Kvalifikacije se održavaju tijekom petka i subote, a finale je na rasporedu u nedjelju.

POLIGON AUTOMODELARA / Otvoreni prostor kod ulaza ISTOK 2

Svaki dan slobodne vožnje buggy modela na pisti iza paviljona 15.

POLIGON BRZI I ŽESTOKI / Otvoreni prostor kod paviljona 11

Na poligonu Brzi i žestoki očekuju nas 2 natjecanja, 2 vrste pokaznih vožnji za posjetitelje, stunt/kaskaderski show i koncert.

Auto style – natjecanje je statičnog tipa gdje suci ocjenjuju vizualni tuning automobila odnosno uređenje interijera, eksterijera, multimedije, motornog prostora i ukupni dojam te su raspoređeni po kategorijama.

DB natjecanje – okuplja zaljubljenike u vrhunske audio sustave u automobilima. Preciznim mjernim uređajima mjeri se snaga audio sustava u decibelima. Natjecatelji su podijeljeni po klasama ovisno o količini ugrađenih zvučnika i pojačala. Pobjednici nerijetko dosežu rezultate više od impresivnih 155db.

Drift taxi– vožnja posjetitelja na specifičan način i stil vožnje automobilom kojem se kontrolirano „zanosi“ zadnji kraj prilikom vožnje te se vožnja odvija bočno na osnovu postavljenog poligona uz konstantno „paljenje“ guma.

Auto slalom taxi – automobilistička vožnja posjetitelja na tvrdoj podlozi i zatvorenom poligonu gdje se čunjevima označavaju promjene smjerova kako bi vožnja bila zanimljiva i atraktivna od starta do cilja.

Očekuje nas i Stunt show. Stunt je izvođenje akrobacija na motoru. Naš najpoznatiji stunter Dejan Špoljar nastupa u petak u okviru programa Brzi i žestoki, dok će u četvrtak na Stunt show Intercars nastupiti Matija Podhraški. Posjetitelje očekuju grupni nastupi, akrobacije sa jednom, dvije ili čak tri asistentice, za što je potrebno puno hrabrosti, uigranosti i međusobnog povjerenja.

U sklopu događanja Brzi i žestoki u subotu, 14. travnja u 20.00 sati održat će se koncert grupe Opća opasnost.

RITEH RACING TEAM / paviljon 5

Riteh Racing Team je Formula Student tim Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Deset godina rada, tim je uspješno izradio četiri prototipa trkaćih bolida: RRCX, RRC11, RRC2-EVO, RRC3 i RRC4 s kojima je sudjelovao na Formula Student natjecanjima. Na ovogodišnjem Zagreb Auto Showu u paviljonu 5 predstavljaju se sa dva trkaća bolida: RRC4 (sezona 2017) te novi RRC5. Svi zainteresirani posjetitelji mogu se slikati u navedenim bolidima.

Defile i izložba oldtimera / paviljoni 11a, 11c

Već tradicionalno, 14. travnja održat će se defile starodobnih vozila od Trga bana Josipa Jelačića do Zagrebačkog Velesajma. U paviljonu 11a moći će se razgledati povijesna – starodobna vozila u vlasništvu članova Oldtimerskog kluba Zagreb, a u paviljonu 11c povijesna – starodobna vozila VW Buba kluba Zagreb i kluba „Eppur si muove“ iz Umaga.

„Vlak koji nikad ne kasni“ / izložba – paviljon 11b

Prvi javni prikaz dvije nove makete željeznice na kojima posjetitelji, putem tableta, mogu sami upravljati vlakovima. Lokomotive imaju ugrađene kamere tako da se na ekranu vidi slika koju ima strojovođa tijekom vožnje. Osim navedene dvije makete izložit će i jednu maketu s autićima koji voze na indukcijsku struju. Riječ je o maketi koja je autorski rad maketara iz Backo mini expressa i predstavlja raritet u svijetu maketarstva.

STRUČNI PROGRAM 

Talk show, paneli / paviljon 5 – otvorena pozornica

Novost za posjetitelje željnih aktualnih informacija je otvorena pozornica paviljona 5 gdje će se u formi talk showa govoriti o novostima iz svijeta auto industrije:  Jesu li dizelaši ‘mrtvi’? – Benzin, hibrid ili struja kao alternativa, Moto putovanja i putopisi – male tajne velikih moto-putopisaca, Motociklisti kao ugrožena skupina u prometu i kako povećati sigurnost? Okrugli stolovi na teme: Čovjek kao faktor sigurnosti cestovnog prometa, Vozilo kao faktor sigurnosti cestovnog prometa, Cesta kao faktor sigurnosti cestovnog prometa, Paneli: Mobilnost za sve, Starost voznog parka u HR, koje su posljedice i kako okrenuti trend?, Automoto sport u Hrvatskoj.

MOBILNOST ZA SVE – TOYOTA Croatia d.o.o.

Toyota će u sklopu projekta Mobilnost za sve omogućiti testne vožnje svojih prilagođenih hibridnih modela za osobe s invaliditetom. U sklopu istog projekta održat će na otvorenoj pozornici u paviljonu 5 panel Mobilnost za sve kako bi se svi zainteresirani više educirali o temi.

WI FI ZONA

Tijekom trajanja Zagreb Auto Show-a Zagrebački velesajam s partnerom tvrtkom VipNet omogućit će u WI-FI FREE ZONAMA korištenje bežičnog pristupa Internetu za posjetitelje.

CIJENA ULAZNICE

Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji na blagajnama ispred Zagrebačkog velesajma radnim danima od 3. do 9. travnja od 10.00 do 15.00 sati.
Jednokratna ulaznica                                    40,00 kn
Jednokratna ulaznica za umirovljenike     20,00 kn
Stalna ulaznica                                               130,00 kn

PRESS & VIP Day

Prvi dan Zagreb Auto Show-a, 10. travnja od 08.00 do 15.00 sati organiziramo PRESS&VIP Day s tiskovnim konferencijama izlagača i njihovim gostima.

RADNO VRIJEME ZA POSJETITELJE
  • 10. travnja            15.00 do 21.00 sat
  • 11. i 12. travnja    10.00 do 21.00 sat
  • 13. travnja            10.00 do 22.00 sata
  • 14. travnja            09.00 do 22.00 sata
  • 15. travnja            09.00 do 21.00 sat

 GLAVNA NAGRADA za posjetitelje s kupljenom ulaznicom: TOYOTA YARIS HIBRID, sponzora Toyota Croatia d.o.o.