Pretpremijera Ford Mustanga Bullitt

Foto: Ford

U predvečerje otvorenja Ženevskog salona automobila koji počinje sutra, Ford je odabranim predstavnicima medija večeras u centru Ženeve pretpremijerno prikazao novi Mustang Bullitt.

Treća je to generacija Mustanga koja nosi ovo poznato ime po legendarnom filmu u kojem je Steve McQueen, kralj coolera prije 50 godina vozio Highland zeleni Mustang 390 GT Fastback ulicama San Francisca.

Iako je od smrti ovog velikana glumišta, ali i majstora upravljača prošlo punih 38 godina, njegova zvijezda ne blijedi, a kolika je povezanost između obitelji McQueen i Mustanga Bullitt pokazali su i Steveovi unuci, Chase i Madison koji su uz pratnju oca Chada bili nazočni prezentaciji.

Ford Mustang Bullitt pokretan je 5,0-litreni V8 motorom koji pokreće stražnje kotače, a za prijenos snage zadužen je isključivo ručni mjenjač s bijelom kuglom na vrhu kako bi sve bilo u stilu modela iz 1968. Za one koji možda nisu tako vični plesu stopala na tri pedale, tu je i rev-matching tehnologija koja pomaže prilikom brzih izmjena stupnjeva naniže.

Dostupan u Shadow Black boji ili klasičnoj Dark Highland Green, ima suptilne kromirane detalje oko stakala i prednje rešetke, Fordov MagneRide poluaktivni ovjes, 19-inčne aluminijske kotače, Brembo™ kočnice, mjenjač u stilu bijele biljarske kugle po uzoru na original, crni kožni ambijent sa zelenim naglascima te Premium B&O PLAY audio sustav.

Interijer obogaćuju Fordov 12-inčni LCD zaslon i Recaro sportska sjedala, dok je stil unutarnjeg ambijenta i središnje konzole te ploče s instrumentima u skladu s eksternim izborom boje. Svaki Mustang Bullitt će imati individualno označene pločice umjesto tradicionalnog Mustang znaka na ploči s instrumentima sa suvozačeve strane.

Proizvodnja posebnog izdanja Ford Mustang Bullitta za europsko tržište kreće u lipnju ove godine. Više o ovom najnovijem i svakako najpoželjnijem serijskom Mustangu čitat ćete kroz koji dan.