Preminuo osnivač Brabusa

Foto: Brabus

Profesor h.c. Bodo Buschmann, osnivač i predsjednik uprave Brabusa, poznate njemačke tvrtke za preradu i oplemenjivanje Mercedesovih modela preminuo je 26. travnja nakon kratke bolesti.

Bodo Buschmann, entuzijast u pravom smislu te riječi osnovao je sa svojim bratom 1977. godine tvrtku Brabus u Bottropu. U to vrijeme još je studirao pravo i business, no prava ljubav bili su automobili. Mala radionica na ulici u sklopu obiteljskog salona automobila brzo je postala pretijesna, što je bio uzrok preseljenja na novu lokaciju, danas poznatu pod imenom Plant 1.

Dobar glas daleko se čuje pa je ubrzo ime Brabus postalo sinonim za prerade Mercedesovih vozila najvišeg ranga. Kupci su uglavnom bili bliskoistočni šeici, a nešto kasnije i ruski oligarsi. Bez obzira na poslovni uspjeh, Bodo je uvijek ostao prizeman i susretljiv, upošljavajući prave ljude sličnih razmišljanja. No, pravi primjer davao je svojim radom odradivši često svoj radni tjedan od 40 sati već do srijede.

Puno je automobila, od onih najviših performansi pa do ludih prerada, poput G klase 6×6 nosilo Brabusov znak u ovih četrdeset godina. Obzirom na sve, ne treba sumnjati da će Brabus i ubuduće nastaviti u svom prepoznatljivom stilu.