Predstavljen novi Range Rover Sport

Foto: Land Rover

Na spektakularan način na Islandu je predstavljen novi Range Rover Sport. Nakon što smo prije par mjeseci izvijestili o novom „velikom“ bratu Range Roveru, sada je došlo vrijeme za nešto manji i agilniji Sport.

Način na koji je predstavljen govori o kakvom se vozilu radi. Uz pomoć vozačice Jessice Hawkins, inače profesionalne kaskaderke iz filmova o Jamesu Bondu, novi Sport savladao je uspon uz poplavljeni preljev brane Karahnjukar.

Vozeći usponom od 40 stupnjeva, duljine 294 metra dok u suprotnom smjeru nadire 750 tona vode u minuti, novi Range Rover Sport zaista je zaživio na spektakularan način dosegavši vrh na 193 m iznad podnožja.

Ovaj uspon bio je završnica za SUV luksuznih performansi nakon osvajanja islandskog vulkanskog krajolika, stjenovitih uspona i poplavljenih tunela.

Osnova novog Range Rovera Sport napredna je i fleksibilna Modularna uzdužna arhitektura (MLA-Flex), koja pruža savršene temelje za njegovu vrhunsku dinamiku i jedinstvenu profinjenost. Niz njegovih moćnih i učinkovitih pogonskih sklopova uključuje dva šestocilindarska električna hibridna plug-ina povećanog dometa, koji pružaju domet potpuno električne vožnje do 113 km (70 milja) i emisije CO2 od samo 18 g/km.

Novi V8 Twin Turbo od 530 KS pruža performanse sportskog automobila dok ubrzava 0 – 100 km/h za samo 4,5 sekundi (0 – 60 mph za 4,3 sekunde) s uključenim sustavom Dynamic Launch.

Kupci također mogu odabrati neki od moćnih i učinkovitih blagih hibrida s benzinskim i dizelskim motorima Ingenium, dok će potpuno električni pogon biti dostupan 2024. godine, kako Land Rover nastavlja svoj put elektrifikacije.