Predstavljen novi Range Rover Sport

Tekst: Goran Vrhovec / Foto: Range Rover

Treća generacija Range Rover Sporta predstavljena je premijerno odabranim novinarima i uzvanicima u Zagrebu.

Range Rover Sport je nova definicija sportskog luksuza, te neprimjetno objedinjava energične i instinktivne performanse na cesti s profinjenošću brenda Range Rover. Treću generaciju odlikuje  sofisticirani, progresivni dizajn te mnoštvo tehnoloških inovacija. Niz moćnih i učinkovitih pogonskih sklopova uključuje šestocilindarske električne hibride povećanog dometa, moćan novi V8 i blage hibride sa šestocilindarskim benzinskim i dizelskim Ingenium motorima. Potpuno električni pogon bit će uveden 2024. godine, kao nastavak Land Roverova puta elektrifikacije.

Range Rover Sport je prvo vozilo koje ima novi adaptivni off-road tempomat, koji je inženjerski projektiran tako da pomogne vozačima da se usredotoče na upravljanje vozilom, pružajući ujednačeno i udobno kretanje na zahtjevnom terenu.

Minimalistički dizajn novog Range Rovera Sporta proteže se na njegovu potpuno novu unutrašnjost, koji se odlikuje poznatim položajem vozača Range Rover Command Driving Position, najnovijim tehnologijama i najprofinjenijim materijalima, koji zajednički stvaraju upečatljivu ravnotežu suvremene elegancije i iskonskih želja.

Novi Range Rover Sport svako putovanje pretvara u događaj. Može se podesiti da bude dinamičan upravo koliko vozač želi, nudeći unaprijeđene razine profinjenosti i udobnosti. Ta sposobnost kombiniranja dvostrukih karaktera, uz pružanje povećanog luksuza i fokusiranosti vozača, omogućena je opsežnim nizom tehnologija i funkcija.

Novi Range Rover dostupan je sa specifikacijama SE, HSE i Autobiography, uz ekskluzivni First Edition koji je dostupan tijekom prve godine proizvodnje, a odlikuje se posebno izabranim specifikacijama.

Cijene za novi model kreću od 798.000 kn (105.912,80 €) koliko košta jedan od očekivanih bestsellera RR Sport S 3.0t PHEV 440HP 4WD A8 koji je zbog svog senzacionalnog dosega na struju od preko 110 km oslobođen plaćanja PPMV-a pa je jeftiniji od modela koji bi inače bili bazni u ponudi.

Prvi primjerci naručeni su ovog proljeća a u svojim vlasnicima stižu od sljedećeg mjeseca.