Ovako izgleda novi Mitsubishi

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi Motors Corporation je za svjetsku prezentaciju svog novog kompaktnog SUV-a izabrao 87. International Motor Show u Ženevi, koji će se održati od 7. do 19. ožujka ove godine.

Eclipse Cross je novi globalni strateški model Mitsubishi Motorsa, čija prodaja započinje prvo u Europi na jesen ove godine, a tek nakon toga na tržištima Japana, Sjeverne Amerike, Australije i ostalim regijama. Novi kompaktni SUV dopunit će Mitsubishi-jevu globalnu ponudu u kategoriji crossover/SUV: ASX-a u kompaktnoj te Outlander-a i Outlander PHEV-a srednjoj kategoriji.

mitsubishi_eclipse_cross6

Izrazito oštru i dinamičnu SUV coupe formu odlikuju klinasti oblik vozila prepoznatljivog profila i izraženih karakternih linija, zakošen stražnji prozor, oštro odrezana stražnja vrata, mali prevjesi kotača i odbojnici atletskog izgleda. Dynamic Shield dizajnerski koncept prepoznatljiv je sprijeda po snažno naglašenim bočnim plohama i sjajnom crnom središnjem dijelu nalik samurajskoj kacigi, simbolom sportskih performansi automobila.

mitsubishi_eclipse_cross5
Kod kočenja, bočna i središnje LED kočiono svjetlo stapaju se u jedinstvenu kotrljajuću svjetlosnu liniju po cijeloj širini vozila, naglašavajući širinu i stabilnost Eclipse Cross-a. Novitet je i specijalna posebno razvijena crvena boja karoserije.

mitsubishi_eclipse_cross4

Eclipse Cross dolazi s dva motora koji u potpunosti ispunjavaju očekivanja od modernog SUV Coupe-a te nude optimalnu ravnotežu voznih performansi i ekologije. Novi 1,5-litreni turbo benzinski motor s izravnim ubrizgavanjem kombinira se s isto tako novim 6-brzinskim ručnim mjenjačem ili CVT-om s 8 brzina u sportskom načinu rada. Već dobro poznati dizelski 2,2-litreni motor modificiran je posebno za Eclipse Cross i uparen s novim 8-stupanjskim automatskim mjenjačem.