Predstavljen Jaguar E-Pace

Foto: Jaguar

Jučer je na Oleander terasi zagrebačkog hotela Esplanade novinarima prikazan najnoviji član Jaguarove obitelji – kompaktni SUV E-Pace.

Nakon velikog uspjeha većeg brata F-Pacea, koji je proglašen za najljepši auto na svijetu, Jaguar se okuražio i tržištu ponudio broj manji SUV kojim bi trebao zaigrati još veću ulogu u ovom vrlo popularnom segmentu u svijetu, ali i kod nas.

Svoj život E-Pace je započeo vrlo spektakularno, ponovivši nakon više od 40 godina jednu od najpoznatijih vratolomija iz filmova o Jamesu Bondu, skok s rotacijom od 270 stupnjeva duljine 15.3 metara odrađenom u Londonu za vrijeme svjetske premijere. Na taj način se već u samom začetku upisao u Guinessovu knjigu rekorda i s velikim praskom započeo svoju karijeru.

Jaguar E-Pace je kompaktni SUV, a kao svaki Jaguar on je prije svega sportski automobil dizajniran za svakodnevni život. Odlikuje ga jedinstvena kombinacija vrhunskog izgleda, agilnosti i dinamične vožnje. Karakteristike su palete automobila E-Pace stimulirajuća vožnja za sva osjetila, suvremena ručna izrada koja se ocrtava u visokokvalitetnim materijalima i modernom dizajnu te svakodnevna praktičnost.

Premium SUV s pet sjedala spaja dizajn i performanse sportskog stila iz Jaguarove game vozila s prostranim i praktičnim automobilom koji ima pogon na sva 4 kotača. Napredna dinamika vožnje i izvanredna profinjenost model E-Pace čine automobilom koji je u potpunosti prilagođen vozaču. Vanjski dizajn naglašava sportski karakter, dok je unutarnji dizajn prepoznatljiv za brend Jaguar jer je svaka komponenta detaljno razrađena, što rezultira modernom, stiliziranom i divno izrađenom unutrašnjošću koja nudi prostrani interijer, vodeći u klasi. Novi Jaguar E-Pace postigao je maksimalnih pet zvjezdica na Euro NCAP testiranjima sigurnosti, što potvrđuje da je jedan od najsigurnijih automobila na tržištu.

Ponudu otvara 2.0 TD4 snage 150 KS s pogonom na prednje kotače čija cijena kreće od 275.675 kuna, odnosno 314.515 kuna za verziju s AWD pogonom. Za one zahtjevnije tu su dizelaši od 180 KS i 240 KS, od kojih ovaj jači dolazi isključivo s 9-stupanjskim automatskim mjenjačem. Tu su i dvije benzinske verzije, također samo s automatikom koje pogoni dvolitreni Si4 motor snage 249 KS, odnosno 300 KS. Za spomenuti benzinac od 249 KS treba izdvojiti 373.190 kuna. Na početku prodaje koja kod nas kreće za tjedan dana bit će dostupne i bogato opremljene “First Edition” verzije.