Predstavljen Audi Q2

U Zagrebu je jučer u Laubi – Kući za ljude i umjetnost održana hrvatska prezentacija novog Audija Q2. Model je to koji je hrvatska javnost vidjela prvi put na Auto Showu u travnju, no od danas ga se može vidjeti i u salonima, a i na cestama jer je time počela i službena prodaja.

Sportski karakter? Ili ipak robusni offroad stil? Audi Q2 može oboje. Sve se može označiti, samo je novi Audi Q2 #untaggable. Namijenjen je svima, bez obzira na sklonosti, spol, dob, zanimaciju. Osim osnovne varijante Comfort, ovisno o interesima i sklonostima kupca, Q2 dostupan je i sa Sport+ i Design+ opremama, koje se po izgledu jasno i lako diferenciraju jedna od druge te svaka za sebe odišu vlastitim stilom. Unutrašnjost nije samo praktična – Q2 po želji može sadržavati električni poklopac prtljažnika i trostruko podijeljenu stražnju klupu – već je i prilagodljiva kao rijetko koja druga. Izražajne boje za presvlake sjedala i ukrasne letvice ostavljaju dovoljno prostora za individualno oblikovanje.

predstavljen_audi_q2_3

Za sportaše među nama tu je i S-line vanjski paket koji nedvojbeno naglašava sportske gene novog Q2. Oprema koju Q2 nudi ispunjava sve želje i sadrži nove značajke koje su do sada bile rezervirane samo za vrhunsku klasu automobila. Ono o čemu ne treba dvojiti je kvaliteta interijera po čemu je Audi predvodnik premium segmenta. Vrhunska izrada i jednako takvi materijali  osiguravaju dojam prestiža svaki put kad sjednete u Q2. No, razigrani detalji i mogućnosti personalizacije omogućit će vam da vaš Q2 bude zaista jedinstven.

predstavljen_audi_q2_1

Standardna oprema kod svih varijanti Audija Q2 je progresivni upravljač, kod kojeg je zupčasta letva ozubljena na način da prijenos varira ovisno o kutu upravljača. Ona stoga postaje izravnija kod intenzivnih okretanja kolom upravljača i čini vožnju dinamičnijom.

predstavljen_audi_q2_2

Audi Q2 lansira se s ponudom od dva motora, benzinskim 1.4 TFSI (dostupan i s automatskim S tronic mjenjačem) od 150 KS kojeg krasi COD tehnologija isključivanja cilindara kada nema potrebe za punom snagom, te dizelskim 1.6 TDI sa 116KS. Kod benzinske je izvedbe važno napomenuti da nove TFSI motore krasi vrlo visok stupanj kompresije kako bi postigli što bolju učinkovitost uz optimalan razvoj snage. Kasnije će u ponudu stići 1.0 TFSI od 116 KS te top model 2.0 TFSI od 190 KS s potpuno novim postupkom izgaranja. Početkom 2017. godine u prodaji će biti dostupni i 1.0 benzinac te top model 2.0 TDI quattro od 190 KS koji dolazi s quattro pogonom koji je inače opcija i za 1.4 TFSI te 2.0 TDI od 150 KS.

Početna cijena Audija Q2 s varijantom opreme Comfort kreće od 205.000kn.

audi_q2_cjenik