Porsche Panamera 4 E-Hybrid

Foto: Porsche

Porsche će u Parizu krajem mjeseca predstaviti  novu Panameru 4 E-Hybrid s pogonom na sve kotače i dosegom u električnom modu od 50 kilometara.

Ukupna snaga pogonskog sklopa je 462 KS, a po novom NEDC ciklusu mjerenja potrošnje za plug-in hibride na 100 km utrošit će svega 2,5 litre benzina. Prevedeno u emisiju CO2, to iznosi svega 56 g/km.  Cijena u Njemačkoj kreće od 107.553 € s PDV-om prije nego se zaigrate s doplatama.

porsche-panamera_4_e-hybrid_2Kod Porschea termin hibrid nije povezan samo s ekologijom i samoodrživom vožnjom, već i s performansama koje i očekujete od jednog Porschea. Povijest Porschea i hibrida je duga, no najnoviji su rezultati takvog pogona i pobjede na zadnje dvije legendarne utrke 24 sata Le Mansa gdje je model 919 Porsche vratio na tron utrke gdje drži sve rekorde.

porsche-panamera_4_e-hybrid_3Nova Panamera 4 E-Hybrid kreće uvijek na električni pogon i nastavlja biti ZEV (Zero Emission Vehicle) sve do 50 kilometara vožnje. Najveća brzina u tom modu je 140 km/h.  No, ova Panamera je i sportski auto među luksuznim limuzinama pa će tako razviti punih 278 km/h najviše brzine, dok ćete njenih 700 Nm okretnog momenta dostupnih od samog starta moći osjetiti na svakom kretanju. Četverovratna limuzina dostiže 100 km/h za svega 4.6 sekundi zahvaljujući odličnoj trakciji pogona na sve kotače, dok je za stabilnost i udobnost zadužen zračni ovjes s tri komore. Pa sad recite da štedljivo i ekološko vozilo ne može biti zabavno…