Porast isporuka Porsche vozila

Foto: Porsche AG

Porsche za Srednju i Istočnu Europu, regionalni ured i podružnica proizvođača sportskih automobila Porsche AG, šestu godinu za redom bilježi rekord u broju isporučenih vozila.

U 2017. godini, ukupno je isporučeno 6.185 vozila korisnicima u regiji, što predstavlja rast od 11% u odnosu na prethodnu godinu.

S uvođenjem novih modela, Panamera limuzina i Sport Turismo, ukupna isporuka Panamera modela povećala se za 230% u odnosu na prethodnu godinu. Pri tome, Porsche sportski automobili s dvoja vrata nastavljaju fascinirati kupce u Srednjoj i Istočnoj Europi: model 718 Boxster/Cayman s motorom smještenim u sredini automobila, ostvario je značajan porast isporuka od 18%, a legendarni model 911 nastavio je sa svojim stabilnim rastom od 3% više isporuka nego prethodne godine.

Model Macan obilježio je svoju najbolju prodajnu godinu, te nastavio kao najprodavaniji model u regiji, već drugu godinu zaredom, u pogledu ukupnog broja isporuka, s porastom od 3% u usporedbi s prethodnom godinom. Gotovo parirajući njemu, po broju ukupnih isporuka, našao se model Cayenne, bez obzira na to što je ukidanje prijašnje generacije modela uzrokovalo pad u prethodnoj godini.

Uspjeh Porschea u 2017. godini u Središnjoj i Istočnoj Europi može se pripisati snažnom portfelju proizvoda koji je unaprijeđen našim novim Panamera modelima, rekao je Marcus Eckermann, izvršni direktor PCEE s.r.o. Zahvaljujući predanosti naše mreže uvoznika i prodavača te atraktivnog, trenutnog asortimana sportskih automobila, uključujući legendarnu 911-icu i nedavno pokrenutu Cayenne generaciju, 2018. godina obećava daljnji stabilan rast u regiji.

Poljska je i dalje najveće pojedinačno tržište za Porsche u regiji Srednje i Istočne Europe s 1.535 isporuka u 2017. godini, što predstavlja rast od 21% u odnosu na prethodnu godinu. Nadalje, ključna tržišta u regiji su Turska sa 676 ostvarenih isporuka; Ukrajina s 393 isporuka, te Češka s 372 isporučena vozila.