VW grupa započinje provođenje servisnih mjera

Sukladno najavama te službenom početku provođenja servisnih mjera za dizelske motore EA189 vezano uz redukciju emisije dušikovih oksida u cijeloj Europi, i u Hrvatskoj će uvoznik Porsche Croatia započeti provođenje.

Za 1,2 l, 1,6 l i 2,0 l motore tipa EA189 predviđen je update softvera, za čiju će provedbu biti potrebno manje od pola sata. Kod 1,6l motora EA 189 će se neposredno ispred mjerača mase zraka pričvrstiti takozvani transformator strujanja tako da će provedba ove mjere zajedno s updateom softvera trajati otprilike 45 minuta.

U Hrvatskoj se radi o nešto manje od 30.000 vozila na koja se odnosi ova mjera, a prilagodba će za sve vlasnike vozila biti u potpunosti besplatna. Prilagodba će u Hrvatskoj započeti početkom ožujka te će se provoditi sukcesivno tijekom godine. Vlasnici spomenutih vozila bit će pravovremeno obaviješteni o terminu provedbe servisne mjere za njihova vozila i pozvani u ovlaštene servise na provedbu.

Važno je još napomenuti da su sva vozila tehnički sigurna i spremna za vožnju te se sukladno tome mogu neograničeno koristiti u cestovnom prometu.