Poboljšani Ford S-Max i Galaxy

Foto: Ford

Ford je unaprijedio svoja dva jednovolumenska modela, dinamični S-Max i prostrani Galaxy koji sada nude još efikasniju potrošnju goriva, bolje performanse i profinjenost za europske kupce.

Ford S-Max i Galaxy će se po prvi puta nuditi s Fordovim 2-litrenim EcoBlue dizelskim motorom uz više razina snage, od 120, 150 i 190 KS te bi-turbo verzijom s 240 KS, kao i s poboljšanim 8-stupanjskim automatskim mjenjačem s ergonomskim rotirajućom ručicom. Kombinirana potrošnja goriva je od 5,0 l/100 km u S-Maxu s verzijom 2-litrenog EcoBlue motora sa 150 i 190 KS pa do 5,9 l/100 km za top verziju s 240 KS.

Nove tehnologije uključuju adaptivni tempomat (ACC) sa Stop&go funkcijom, koji bez problema radi i u gradskom stop-start prometu, kao i unaprijeđenu verziju Fordova sustava upozorenja o vozilu u mrtvom kutu (BLIS), koji sada otkriva vozila na još većoj udaljenosti te Ford ClearView sustav brisača za bolju vidljivost.

Naš jedinstveni i moderan S-Max te izuzetno praktičan Galaxy sada su još uvjerljiviji nudeći napredne tehnologije, kako pogona tako i sustava pomoći vozaču, za vožnju bez stresa u svakom trenutku, rekao je  Roelant de Waard, potpredsjednik za marketing i prodaju Ford Europe. Naš 2-litreni EcoBlue dizelski motor i 8-stupanjski automatski mjenjač donose snagu i odziv kao kod benzinskog motora, ali uz dizelsku efikasnost u potrošnji goriva.

Oba modela nude naprednu tehnologiju koja uključuje Fordov sustav adaptivnih prednjih svjetala koja prilagođavaju kut snopa svjetla prema okolini i može spriječiti zasljepljivanje drugih vozača te sustav aktivne pomoći pri parkiranju koji ima funkciju okomitog parkiranja bez ruku. Fordov SYNC 3 komunikacijski i zabavni sustav, kompatibilan s Apple CarPlay i Android Auto aplikacijama, omogućava vozačima S-Maxa i Galaxyja upravljanje audio, navigacijskim i kontrolama klima uređaja putem jednostavnih glasovnih naredbi. Također, upravljanje funkcijama na 8-inčnom zaslonu osjetljivom na dodir moguće je dodirom prsta, ali i gestama.