Pirelli kalendar 2017.

Najpoznatiji kalendar na svijetu, onaj Pirellijev, doživio je svoje 44. izdanje. Kultni objekt za kojim žude svi ponovno predstavlja vrhunac fotografije, ali i talijanskog izdavaštva.

pirelli_kalendar_2017_1

Za ovo izdanje zadužen je po treći put Peter Lindbergh, koji je u tom stolcu naslijedio Annie Leibowitz čije je izdanje za 2016. također bilo veliki uspjeh. 1996. godine Lindbergh je radio kalendar u pustinji El Mirage u Kaliforniji, a 2002. u Paramount studijima u Los Angelesu. I 2014. je učestvovao u radu na jubilarnom izdanju za 50 godina kalendara (prvi je izašao 1964.) s Patrickom Demarchelierom.

pirelli_kalendar_2017_nicole_kidman

Kao temu ovog izdanja Lindbergh naglašava: Žene su danas predstavljene u medijima i gdje god se okrenete kao ambasadorice savrše ne ljepote i mladosti. Smatrao sam da je važno podsjetiti da postoji i drugi tip ljepote, stvarniji i istinitiji, bez manipulacija komercijalnih i drugih interesa. Ljepote koja govori o individualnosti, hrabrosti da žena bude ono što jest i vlastite senzibilnosti.

pirelli_kalendar_2017_julianne_moore

Naslov kalendara je „Emotivno“, kako bi naglasio da se ovdje ne radi o savršenim tijelima već o senzibilnosti i emocijama ogoljujući samu dušu modela, otkrivajući ih više na taj način nego svlačenjem.

pirelli_kalendar_2017_uma_thurman

Kako bi pokazao prirodnu ljepotu i ženstvenost Lindbergh je portretirao 14 priznatih internacionalnih glumica. To su: Jessica Chastain, Penelope Cruz, Nicole Kidman, Rooney Mara, Helen Mirren, Julianne Moore, Lupita Nyong’o, Charlotte Rampling, Lea Seydoux, Uma Thurman, Alicia Vikander, Kate Winslet, Robin Wright i Zhang Ziy . Također je u izbor uključio i Anastasiu Ignatovu, profesoricu političke teorije s Moskovskog državnog sveučilišta za međunarodne odnose. Ovi izbori pokazuju Lindberghovu ljubav prema filmu pa je logičan i izbor studija gdje se sve odvijalo. Cite de Cinema u Saint Deniseu u Parizu je jedan od najvažnijih europskih filmskih studija gdje je održana i gala večera za svečano otkrivanje kalendara.

pirelli_kalendar_2017_robin_wright

Sve ostalo o najpoznatijem i najpoželjnijem kalendaru na svijetu, što se događalo iza scene i gdje je sve sniman možete pronaći na www.pirellicalendar.com