Otvorenje najvećeg Motrio servisa u Hrvatskoj

Zbog sve starijeg voznog parka u svijetu i u Hrvatskoj, vlasnici vozila skloniji su napuštati ovlaštene servisne mreže proizvođača vozila odlazeći u neovlaštene mehaničke radionice

Za održavanje lojalnosti postojećih kupaca te za ponovno osvajanje onih koji su napustili ovlaštenu mrežu kao i za osvajanje posve novih kupaca, Renault je 1998. godine lansirao marku rezervnih dijelova pod imenom Motrio. Motrio je marka rezervnih dijelova za sve marke vozila starijih od tri godine i predstavlja alternativnu ponudu originalnim rezervnim dijelovima.

U petak 29. siječnja otvoren je osmi po redu u Hrvatskoj Motrio servis pod nazivom Auto kuća Cindrić. To je prvi Motrio servis u Zagrebu, s adresom u Savskoj Opatovini 42 na zagrebačkom Jankomiru, a otvoren je zahvaljujući vlasnikovu dugogodišnjem iskustvu u servisiranju i popravcima svih marki vozila. AK Cindrić na Jankomiru najveći je Motrio servis u Hrvatskoj, opremljen brojnim specijalnim alatima za popravak nekoliko marki vozila, dok su zaposlenici osposobljeni ne samo za brze popravke nego i za velike servisne zahvate, među kojima su i popravci karoserije budući da imaju vlastitu lakirnicu.

Cilj uvođenja Motrio dijelova na naše tržište jest ponuditi automobilske rezervne dijelove s najboljim odnosom cijene i usluge što konkretno znači 20 % niže cijene od najnižih cijena originalnih rezervnih dijelova (u segmentima održavanja i potrošnog materijala) te cijenu radnog sata prilagođenu uslugama povezanima s markom Motrio.

Logistika i opskrba Motrio dijelova istovjetna je opskrbi Renaultovih rezervnih dijelova, a proizvodi koji se nude unutar marke Motrio su: svi rezervni dijelovi potrebni za brze radove (npr. tekućine, žarulje, metlice brisača, akumulatori, ulja, ili potrošni materijal kao što su kočione pločice, diskovi, svi filtri, svjećice, proizvodi za održavanje klima uređaja itd.), zatim su tu rezervni dijelovi u segmentu klasične mehanike (ispušni sustavi, amortizeri, ležajevi, remeni itd.), rezervni dijelovi za 12 marki vozila sa 154 modela (što predstavlja 90% voznog parka u Europi) i naposljetku bogata ponuda guma.

Krajnjim je korisnicima važno znati da razlika između cijene rezervnog dijela Motrio i cijene originalnog rezervnog dijela proizlazi iz uštede na pakiranju, njegove trajnosti i lakoće uporabe i nema utjecaja na sigurnost i funkcionalnost proizvoda.