OMANYA 2016

Photo: George F. Williams / Sam Moores / Supercars Club Arabia

Ako je vaš idealan način provoda druženje sa šeicima koji su ujedno i strastveni vlasnici superautomobila, onda imamo odlične vijesti za vas

50 automobila krenulo je u nedjelju, 24. siječnja na put prema stazi Yas Marina u Abu Dhabiju, 1.200 km dugom Omanya turom iz Shangri-La resorta u Omanu. Supercars club Arabia osnovao je ni manje ni više nego bahreinski princ Salman bin Hamad Al-Khalifa, i trenutno broji 75 članova. Glavni „zadatak“ ove ture je promoviranje sigurnosti u vožnji i uživanje u krajobrazima, te fantastičnim cestama po kojima su navedena mjesta poznata. Kako kaže jedan od glavnih organizatora ovog događanja Faris Jamal Khodr – „Najbolje ceste cijelog Arapskog poluotoka nalaze se u Omanu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Blisko surađujemo s lokalnim vlastima kako bi osigurali sigurnost i uspjeh ove ture te promovirali ljepote krajeva kroz koje prolazimo“.

#Omanya! @bayat2011 and @supercarsclubarabia

A photo posted by GFWilliams (@gfwilliams) on

Sigurnost im je na prvom mjestu i zato kolonu vodi tzv. pace car ili auto na čelu koji dozira tempo vožnje, poštujući sva ograničenja brzine. To dokazuje da uzbuđenje zbog brze vožnje nije prioritet u ovom slučaju, već da članovi ovog ekskluzivnog kluba uživaju u druženju sa sličnim entuzijastičnim vlasnicima superautomobila i u vožnji lijepim krajolikom.

U planu su dva ovakva događanja godišnje, jedan na Arapskom poluotoku, drugi u Europi.