Ogier testirao novu Fiestu WRC

Foto: Ford Performance

Ako slučajno niste u toku s WRC-om, od sljedeće godine automobili koji će se natjecati u najvišem rangu rally-a potpadaju pod nova FIA pravila koja će nakon dugo vremena vratiti dašak grupe B u rally.

Radi se o vizualnim, ali i tehničkim izmjenama pa će auti izgledati puno agresivnije nego prije, s ekstremno proširenim blatobranima te ekstremnim stražnjim spojlerom. Glavna promjena kod motora bit će izlazna snaga koja bi se trebala kretati oko 380 KS. Motori su i dalje 1,6-litreni pa će stoga Fordov 1,6-litreni EcoBoost u ovoj M-Sport Fiesti biti zaista maksimalno nabrijan. Za zvuk kažu da ga se treba čuti da bi se vjerovalo…

ford_fiesta_wrc_2017_2

Pogon je naravno na sve kotače, a mjenjač je šestbrzinski sekvencijalni kojim se upravlja putem hidraulike. Obzirom da se VW zbog kresanja troškova iz afere dieselgate povukao iz WRC-a, Sebastian Ogier ostao je bez radnog mjesta. No, četverostoruki prvak svijeta nije dugo stajao besposlen pa će s novom Fiestom krenuti po nove pobjede. Ako je suditi po izgledu i prvim testovima koje su odradili, sezona 2017. izgleda obećavajuće za Ford u WRC-u.