Novi VW Polo u pretprodaji

Foto: VW

Nova, šesta generacija Pola krenula je u pretprodaju s dva dostupna motora, početnom cijenom već od 99.300 kn i isključivo u peterovratnoj izvedbi.

Koncept i konfiguracija novog Pola odraz su napretka u proizvodnji automobila kao i novog statusa quo klase kompaktnih automobila. Nastao je na konstrukcijskim temeljima modularne poprečne platforme (MQB), kao i njegova veća braća Golf, Touran, Tiguan, Passat i Arteon. Time su dobivene znatno dinamičnije proporcije s dugim međuosovinskim razmakom, kratkim prevjesima i sportskim omjerom glavnih dimenzija (veća dužina i širina, manja vanjska visina uz poboljšani prostor za glavu).

novi_Volkswagen-Polo_01
Novi Polo nudi više prostora za pet osoba, kao i značajno povećani prtljažnik – s 280 na 351 litara. U usporedbi s prethodnikom, prednji je dio znatno emocionalniji, suvereniji i sportskiji. Prednja i stražnja svjetla se sada mogu naručiti i u LED verziji.

novi_Volkswagen-Polo_04

Dizajneri su interijer dizajnirali ekspresivno i avangardistički. S novom generacijom uveden je i novi raspored instrumentne ploče i cockpita za kompaktne modele kod Volkswagena. Kao prvi automobil svoje klase, Polo se opcijski isporučuje s potpuno digitalnim instrumentima i 11.7“ Active Info Display – novom generacijom zaslona. Svi bitni moduli – osim klimatizacije – integrirani su u gornju poprečnu liniju instrumentne ploče. Ova se poprečna linija nastavlja sve do prednjih vrata te je, ovisno o opremi, obložena dekorima u različitim bojama. Horizontalna instrumentna ploča u sredini je blago nagnuta prema vozaču, a isto vrijedi i za središnju konzolu s ručicom mjenjača i tipkama za različite funkcije vezane uz dinamiku vožnje.

novi_Volkswagen-Polo_02

Novi Polo će od kraja listopada biti dostupan u četiri verzije opreme: Trendline, Comfortline, Highline i Beats (s glazbenim sustavom jačine 300 W), dok se GTI očekuje nešto kasnije. Veliki spektar boja s ukupno 14 vanjskih boja i osam različitih boja za ukrašavanje zaslona instrumentne ploče uvelike pridonose individualnoj konfiguraciji po želji kupca. Već osnovna Trendline verzija vrlo je dobro opremljena. U opseg serijske opreme ubrajaju se i sustavi potpore kao što su multikolizijska kočnica i Front Assist, uključujući City funkciju kočenja u nuždi i sustav za prepoznavanje pješaka.

novi_Volkswagen-Polo_03

Uz to, početna oprema dolazi i s električnim podizačima prozora sprijeda, dnevnim LED svjetlima, Connectivity paketom, Coming-Home svjetlom, 14“ čeličnim naplatcima itd. Verzije opreme Comfortline i Highline mogu se dodatno individualizirati putem Polo paketa opreme R-Line, Dekor, Style, Sport i Black.

Šestu generaciju Pola pogonit će ukupno devet učinkovitih benzinskih i dizelskih motora. U trenutku uvođenja na tržište moguće je naručiti dva trocilindrična benzinska motora s dvije najomiljenije razine snage u ovoj klasi: 1.0 MPI 55 kW / 75 KS i 1,0-litarski TSI snage 70 kW /95 KS.

novi_Volkswagen-Polo_05
Svi su modeli opremljeni start/stop sustavom i modusom rekuperacije. Od snage 95 KS naviše načelno je moguća kombinacija s DSG-om. Do kraja godine sukcesivno će se uvesti još daljnjih pet motora: tri benzinca i dva dizelaša. Službena prodaja i uvođenje na naše tržište kreće 23. listopada.