Novi Safety Car konačno u akciji

Foto: FotoGogi / DujePhotography

Ovog vikenda na Grobniku se održavala najveća utrka ove sezone u Hrvatskoj. Nagrada Hrvatske održana je u posebnim uvjetima, bez gledatelja, iz svima poznatih razloga, ali to nije spriječilo dolazak velikog broja vozača iz cijele Europe (128 vozača iz 11 zemalja).

To je ono što smo prošlih godina zvali CEZ utrkom, no sada se zbog FIA-ine odluke o zabrani tog natjecanja utrka održala pod drugim nazivom. Osim atraktivnih automobila svih kategorija, od GT-a, preko Formula, do TCR-a i ostalih, pažnju je posebno plijenio atraktivni Renault Megane R.S. Trophy koji je bio službeni Safety Car natjecanja.

Radi se o već dobro znanom modelu s kojim je ove godine trebao startati Megane R.S. Trophy kup, no zbog izbijanja pandemije za prvu polovinu godine ukinuta su sva natjecanja pod HAKS-ovom nadležnošću pa je početak Kupa odgođen za slijedeću godinu. Ipak, to nije spriječilo g. Aleksandra Rajkova, predsjednika AK Star Racing da od svog Trophyja napravi jedini pravi Safety Car u našoj zemlji.

Opremljen je najmodernijim rasvjetnim tijelima i sirenama potrebnim za nadzor utrka. S 300 KS ovo snažno vozilo više je nego adekvatno za brigu o svim klasama vozila koje smo mogli vidjeti na Grobniku, a svoj će slijedeći angažman imati na INA Delta reliju krajem rujna u Zagrebu. Trophy su na Grobniku isprobali i Zlatko Filipović, Siniša Košutić, Igor Becker i drugi vozači iz Hrvatske i regije te su svi su redom bili oduševljeni njegovim performansama i ponašanjem u vožnji.

Sad još samo treba doći i prvi pravi, složeni, trkaći Megane R.S. Trophy sa svom sigurnosnom i ostalom opremom, kakav će sudjelovati u Kupu naredne tri godine. Možemo se samo veseliti scenama kada će dvadesetak ovakvih vozila juriti stazama diljem cijele naše regije.

Ukoliko želite vidjeti uživo ovaj vrlo atraktivan sigurnosni automobil, svakako nemojte propustiti INA Delta reli u Zagrebu, jer će tamo biti u akciji oba dana, s time da će ga se u petak moći vidjeti u dnevnom, ali i superatraktivnom noćnom izdanju na Bundeku.