Novi Peugeot i-Cockpit®

Foto: Peugeot

Peugeot otkriva svoju viziju vozačevog mjesta sutrašnjice i predstavlja novi Peugeot i-Cockpit®. Osmišljen za intuitivno, sigurno i prirodno iskustvo u vožnji, ovaj funkcionalni izložbeni primjerak najavljuje budućnost putničke kabine u idućim modelima marke.

Napredna ergonomija, digitalni prikaz u visini očiju, interaktivni dodirni zaslon, tehnologija nikad nije bila uklopljena u tako lijep prostor. Oblikovan je na temelju iskustava 2,2 milijuna korisnika prve generacije Peugeot i-Cockpit®, kojim su bili opremljeni Peugeot 208, 2008 i 308. Novi Peugeot i-Cockpit® vozaču pruža intenzivan doživljaj i omogućuje mu da zajedno s putnicima uđe u novu poticajnu, emocionalnu dimenziju. Na tom putovanju trenutno se bude gotovo sva osjetila.

Peugeot i-Cockpit®: inovativno osmišljeno vozačevo mjesto

Voziti Peugeot uvijek je bilo uzbudljivo iskustvo. U pogledu šasije i voznih osobina, znanje i umijeće marke već su potvrđeni. Doživljaji za upravljačem postaju dinamičniji i donose radost vozaču. Kako bi otišao još korak dalje u potrazi za istinskim užitkom, Peugeot se već nekoliko godina posvećuje dubokom promišljanju vozačevog mjesta kako bi ponudio najbolje automobilsko iskustvo.

Iz te je potrage proizašao inovativni koncept unutarnjeg uređenja: Peugeot i-Cockpit®. Čine ga sljedeći bitni elementi: kompaktni upravljač, za jednostavnije upravljanje i izvanredne doživljaje u vožnji. S njim vožnja naočigled postaje igra. Ruke ne trebaju biti toliko raširene pa se tijekom vožnje smanjuje raspon pokreta i povećava se brzina i okretnost vozača, dok mu se istodobno nudi opuštenije vozačevo mjesto.

Instrumentna ploča u visini očiju na kojoj se prikazuju informacije u vidnom polju vozača omogućuje mu da ne skreće pogled s ceste i da se usredotoči na putanju vozila. Zahvaljujući malom upravljaču taj ergonomski položaj poboljšava udobnost vozača i smanjuje njegov umor.

Velik dodirni zaslon na intuitivan način objedinjuje komande svih funkcija koje poboljšavaju udobnost (radio, klimatizacija…) i omogućuje prirodno upravljanje svom opremom vozila. Stoga je komandna ploča iznenađujuće pročišćena, suvremena i tehnološki napredna. Gotovo i nema tipki, što zajedno s primijenjenim plemenitim materijalima visokokvalitetne izrade naglašava posebnost kojom se odlikuje Peugeot i-Cockpit® i pobuđuje užitak, okretnost i usredotočenost vozača. Sada je unutrašnjost vozila Peugeot prepoznatljiva na prvi pogled i vrlo je privlačna.


Taj prepoznatljiv potpis vrlo je snažan i već četiri godine primjenjuje se na tri najprodavanija modela marke koji ove godine svi zauzimaju vodeća mjesta u svojim segmentima – 208, 2008 i 308.