Novi Peugeot e-208

Foto: Peugeot

U B segmentu koji sve više stremi k standardizaciji, nauštrb aspekata kao što su zadovoljstvo ili mladenački duh, Peugeot se ističe i zavađa s atraktivnim modelom Peugeot 208.  Zato što se upotreba vozila mijenja, zato što energetski prijelaz predstavlja istinsku priliku, novi Peugeot 208 nudi čak tri različite mogućnosti izvora energije – benzin, dizel ili, od 10.6. struju!

Svijet se mijenja, a budućnost je neizvjesna. Novi izazovi zahtijevaju prilagođena rješenja u unutrašnjosti automobila i na vanjskom izgledu. Sa 208 godina dugačkom poviješću, marka Peugeot mirno je ušla u eru energetske tranzicije s konkretnim rješenjima koja nude uzbudljivu i sigurnu viziju budućnosti: #UNBORINGTHEFUTURE.

208 temelji se na najnovijoj generaciji platforme Grupe PSA: CMP (Common Modular Platform). Namijenjena segmentima B i C, ova nova osnova za vozila upotpunjuje platformu EMP2 (Efficient Modular Platform). Obuhvaća sve vrste pogona te će kupcima omogućiti odabir njihova preferiranog tipa pogonskog sklopa, bez obzira na to žele li termički (benzinski ili dizelski) ili električni motor.

Novi Peugeot e-208 nudi tri načina vožnje:

 1. eco: optimizacija dometa,
 2. normal: optimalna udobnost za svakodnevnu uporabu,
 3. sport: prednost se daje performansama i osjećajima, najveća snaga i okretni moment (0 do 100 km/h u 8,1 s).

Dostupna su i dva načina kočenja na ručici mjenjača s prilagođenim načinima punjenja baterije energijom kočenja:

 • umjereno: za osjećaj sličan onomu kod vozila opremljenog motorom s unutarnjim izgaranjem,
 • povećano: za kontrolirano usporavanje.

Novi Peugeot e-208 ima najbolju toplinsku udobnost u odnosu na konkurenciju zahvaljujući:

 • grijaču velike snage (5 kW) koji se napaja visokonaponskom baterijom,
 • toplinskoj pumpi i automatskoj regulaciji temperature u kabini koje pružaju istu razinu udobnosti kao i kod vozila opremljenih motorom s unutarnjim izgaranjem. Domet je sačuvan zahvaljujući boljoj energetskoj učinkovitosti u odnosu na klimatizacijski uređaj ili tradicionalno grijanje,
 • grijana sjedala (ovisno o izvedbi),
 • prethodno programiranje temperature na dodirnom zaslonu ili na daljinu preko aplikacije MyPeugeot® na pametnom telefonu. Uz udobnost, tom se funkcijom može optimizirati domet (brže približavanje zadanoj temperaturi tijekom faza pokretanja) i brže postići optimalna temperatura rada baterije.

Prostranost i obujam prtljažnika jednaki su verziji opremljenoj motorom s unutarnjim izgaranjem. Budući da prtljažnik ima obujam od 311 l, baterije su raspoređene ispod podnice.

Zahvaljujući umijeću marke Peugeot, usavršen je ovjes nove verzije Peugeot e-208 na kojem su upotrijebljena posebna tehnološka rješenja (optimalna raspodjela mase). To omogućuje da se postignu vozne osobine koje se mogu usporediti s verzijama novog modela Peugeot 208 opremljenima motorom s unutarnjim izgaranjem.

Novi Peugeot e-208 opremljen je baterijom velikog kapaciteta od 50 kWh koja omogućuje da se dosegne domet do 340 km prema postupku homologacije WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures) i 450 km prema normi NEDC (New European Driving Cycle). Toplinska regulacija baterije, cirkuliranjem tekućine omogućuje brzo punjenje, optimirani domet i dulji vijek trajanja. Garancija te baterije je 8 godina ili 160 000 km za 70 % kapaciteta punjenja.

Načini punjenja fleksibilni su i prilagođavaju se svakoj svakodnevnoj situaciji. Dostupna su tri načina punjenja:

 • standardnim ili pojačanim utikačem Green Up™  koji dolazi s kablom za punjenje, za potpuno punjenje u 16 sati
 • uređajem Wall Box: omogućuje potpuno punjenje u 5:15 sati kroz trofazni priključak (11 kW) ili u 8 sati kroz jednofazni priključak (7,4 kW),
 • javnim terminalom: toplinska regulacija baterije omogućuje upotrebu punjača od 100 kW te se vozilo može napuniti za 80 % u 30 min.

Novi Peugeot e-208 nudi odgođeno punjenje koje se može programirati na zaslonu navigacijskog sustava ili u aplikaciji MyPeugeot® na pametnom telefonu. Taj sustav omogućuje i da se započne ili zaustavi punjenje u bilo kojem trenutku te da se provjeri razina napunjenosti.

Kako bi pomogla svojim kupcima u energetskoj tranziciji, marka Peugeot lansirala je novu gamu usluga temeljenu na tri stupa zajedno s prodajom nove verzije Peugeot e-208:

1. Easy-Charge ili kako olakšati našim kupcima pristup različitim rješenjima za punjenje:

 • ponuda rješenja za punjenje kod kuće ili u uredu putem velike ponude materijala (jači utikač, Wallbox, Smart Wallbox…), dijagnostike za procjenu električne instalacije koju treba provesti i najboljeg rješenja za punjenje, kao i konačne instalacije,
 • ponuda za javno punjenje uslugom Free2Move Services, uključujući karticu za punjenje koja omogućuje pristup mreži više od 85 000 terminala u Europi: prethodni odabir terminala ovisno o udaljenosti, brzini i cijeni punjenja. Navigacijski sustav vodi vozilo prema odabranom terminalu.

2. Easy-Move ili kako osigurati mobilnost našim kupcima u svim okolnostima:

 • Trip planner: alat kojim se planiraju i organiziraju dugačka putovanja putem usluge Free2Move Services; predlaganje najboljih ruta uzimajući u obzir preostali domet i lokaciju terminala za punjenje na ruti. Slanje rute u navigacijski sustav omogućuje da se ta ruta ponovno pronađe u sustavu,
 • Mobility Pass: povećana i osigurana mobilnost zahvaljujući propusnici uključenoj u najam vozila koja omogućuje da je u bilo kojem trenutku dostupno vozilo za najam ovisno o potrebama kupca,
 • E-coaching: alat u aplikaciji MyPeugeot koji omogućuje dobivanje savjeta kako bi se optimirali vožnja i domet nove verzije e-208.

3. Serenity ili kako umiriti naše kupce u njihovu procesu otkrivanja i omogućiti im da uživaju u svojem vozilu posve bezbrižno:

 • novi simulatori i digitalna vožnja za pomoć u otkrivanju mogućnosti električnog vozila na internetskim stranicama marke Peugeot,
 • prilagođeni ugovori o uslugama i pomoć na cesti, koji se mogu uključiti u jedan financijski obrok kako bi kupac potpuno bezbrižno mogao koristiti svoje vozilo,
 • potvrda o kapacitetu baterije, kako bi se olakšala preprodaja vozila, pri čemu se jamči razina kapaciteta baterije vozila.

Novi Peugeot e-208 nudi jasan pristup novoj mobilnosti uz slobodu kretanja po gradu čak i u zelenim zonama s ograničenim prometom. Na hrvatskom tržištu je u prodaji od 10. lipnja s cijenom od 247.900 kn naviše.