Novi MINI

Jučer smo u novom MINI salonu tvrtke Tomić&Co. na adresi Folnegovićeva 12 imali prilike doživjeti novi MINI. Osim novog salona, uređenog po svim MINI standardima i punom brojnih lifestyle dodataka kakve i očekujete od takve marke, iz prve ruke smo se konačno uvjerili i u jedinstveni osjećaj vožnje svih MINI modela.

Od najbržih John Cooper Works modela od 231 KS u coupé i cabrio izvedbama, preko prostranog i praktičnog Clubmana pokretanog dizelom od 190 KS i nešto slabije verzije od 150 KS te do Cooper S i Cooper Race Edition Cooper modela s trocilindričnim motorom od 136 KS.

U zanimljivoj turi preko Sljemena doživjeli smo pravu navalu adrenalina i isprobali famozni karting doživljaj koji Mini nudi već skoro 60 godina. Sreća je htjela da kao prvi sjednemo upravo u John Cooper Works s Harman Kardon ozvučenjem i ostalom opremom koja je cijenu digla na pozamašnih 407.000 kn, no oni koji kupuju Mini znaju u što ulažu svoj novac. A da za kupce ne treba brinuti potvrđuje podatak i da je Hrvatska treća po redu u regiji po broju prodanih Minija, što svakako govori o popularnosti ovog specifičnog brenda.
mini_driving_experience_2016_2
Opremljen sjajnim automatskim mjenjačem, JCW je u sportskom modu ultimativno oružje za napad na sljemensku cestu. Začudo, obasjalo ju je sunce i pružilo nam mogućnost isprobavanja krajnjih granica na toj popularnoj cesti koju pohodi svaki lokalni entuzijast koji drži do sebe. Kotači smješteni u same uglove karoserije u kombinaciji s tvrdim ovjesom omogućavaju visoke brzine u zavojima i odličan osjećaj za grip na svakom kotaču. Također, vrlo je jasno da na sljemenskim „hardovima“ unutarnji stražnji kotač više vremena provodi u zraku nego na asfaltu, no to nimalo ne utječe na ponašanje Minija, već mu dapače daje šarm prave jurilice. Za one smirenije s obiteljskim potrebama tu je vrlo praktičan, a opet atraktivan Cllubman koji s dizelskim motorom od 190 KS nudi sjajne performanse uz nisku potrošnju. Iako vam to nije prioritet kada izdvojite 378.000 kn za Mini, lijepo je znati da postoji i varijanta u koju možete smjestiti cijelu obitelj i krenuti na more uz jedinstven osjećaj Minija i svega što on nosi sa sobom.

mini_driving_experience_2016_1

Mini je oduvijek bio način života, i u ovom (pre)kratkom druženju sa svim modelima samo smo se uvjerili da ako volite vožnju i posebnost kakvu nudi Mini, imate na izbor opciju koja će zadovoljiti sve vaše potrebe. A prodajne brojke govore da je takvih čak i u Hrvatskoj više nego dovoljno, jer otkada postoji novi salon na „Folki“ prodajne brojke su se utrostručile, što jasno govori da baza obožavatelja kulta Mini postoji i kod nas i vrlo je brojna.